ERDOĞAN ; HUKUKUN DIŞINA HİÇ ÇIKMADIM

ERDOĞAN ; HUKUKUN DIŞINA HİÇ ÇIKMADIM

Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili olarak ortaya atılan iddialar, iftiradan, yalandan ve yanlıştan ibarettir.

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "koalisyon" konusunda partilere mesaj vererek, "Temennim, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların hassasiyetine uygun şekilde yeni hükümetin bir an önce kurulmasıdır. Bu konuda bütün partilere sorumluluk düşüyor. Bugün Türkiye'nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç vardır" dedi.

Erdoğan, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nce üniversitenin Beyazıt Kampüsü'nde düzenlenen iftar programına katıldı.

DAVUTOĞLU'NA BAŞARI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teamüllere uygun olarak, dün, en çok oy alan partinin genel başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu hükümeti kurmakla görevlendirdiğini belirterek, "Davutoğlu'na şimdiden başarılar diliyorum" dedi.

KOALİSYONU İŞARET ETTİ, SEÇİME ATIF YAPTI

Erdoğan şöyle devam etti:


"Temennim, Türkiye'nin içinde bulunduğu şartların hassasiyetine uygun şekilde yeni hükümetin bir an önce kurulmasıdır. Bu konuda bütün partilere sorumluluk düşüyor. Bugün Türkiye'nin geçmişini tartışan değil, mevcut sorunların çözümü ve geleceğin inşası konusunda irade ortaya koyacak bir koalisyon hükümetine ihtiyaç vardır. Böyle bir uzlaşma sağlanamadığı takdirde, her zaman ifade ettiğim gibi, çözüm mercii neresidir? Yine millettir. Millete gidilecek, madem ki siz parlamentoda bu işi çözemediniz, o zaman millet olarak bunu biz çözeceğiz diyecekler."

"CUMHURBAŞKANI OLARAK HUKUKUN DIŞINA ÇIKMADIM"

"Burada bir hususu özellikle belirtmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı görevini üstlendiğim günden beri yaptığım her şey anayasaya ve milletime olan taahhütlerime uygundur. Şahsımla ve Cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili olarak ortaya atılan iddialar, iftiradan, yalandan ve yanlıştan ibarettir. Cumhurbaşkanı olarak hukukun dışına çıkan en küçük bir tasarrufum, en küçük bir adımım, en küçük bir girişimim olmadı, olmayacaktır.

MİLLETLE BİRLİKTE SARAYDA CUMA NAMAZI 

Ortaya atılan iddiaların bir kısmı, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nı doğrudan halkın seçmesiyle birlikte yeni bir döneme girildiğini göremeyenlerin, anlayamayanların hezeyanlarından ibarettir. Cumhur ile Başkan'ın Beştepe'deki külliyede bütünleşmesinden rahatsızlık olanlar sürekli akıl ve izan sınırlarını zorlayan yalanları gündeme getirerek kendilerince algı operasyonu yapıyorlar. Ne yapsalar boş... Bugün işte Beştepe milletin o millet camiinde Cuma kılışı çok anlamlıydı. Ve içerisiyle, dışarısıyla tıklım tıklım millet orada bir araya gelmişti. Hiçbir iftira, hiçbir saldırı, bizi 40 yıldır yürüdüğümüz milletime hizmet yolundan alıkoyamayacaktır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı