ERDOĞAN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

ERDOĞAN HAKİM KARŞISINA ÇIKIYOR

Şikayetini Anlatması İstendi

BURSA’da, Gezi olayları sonrası düzenlenen eyleme katıldıkları ve 'Kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret', 'Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet' ettikleri iddiasıyla 5 sanığın yargılandığı duruşmada, sanık avukatı, adaletsiz yargılama yapıldığını iddia ederek, Başbakan Erdoğan’ın müşteki ve katılan konumunda olduğunu ve bu sıfatıyla beyanlarının tespitini istedi. Mahkeme hakimi de, 'olay hakkında bilgi ve görgüsünün ayrıca şikayet ve delilerin tespiti için' mahal mahkemesine talimat yazılmasına karar verdi.

Bursa’nın Kestel İlçesi’nde gezi eylemlerine destek vermek amacıyla 11 Temmuz 2013 tarihinde düzenlenen yürüyüşe katılan A.G., K.A.T., M.C., E.A. ve K.H. hakkında, Bursa 9’uncu Sulh Ceza Mahkemesi’nde, açılan 'Kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret' ve 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na Muhalefet' ettikleri iddiasıyla dava açıldı.

Dün yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan K.H. dışındaki 4 sanık ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Fatmanur Akgün katıldı.

Duruşmada savunmaları alınan sanıklar, anayasal çerçevede haklarını kullandıklarını ve kimseye hakaret etmedikleri öne sürerek, beraatlerini istediler.

Duruşmada söz alan sanık vekili Avukat Birkan Özey, sanıkların suçsuz olduklarını öne sürerek, adaletsiz bir yargılama yapıldığını söyledi. Özey, “Zira muhatap Başbakandır. Kendisi duruşmaya katılmaksızın ve ifadesi alınmaksızın Türkiye çapında davalar açılmakta ve sonuçlandırılmaktadır. Ayrıca, müşteki katılan konumundadır. Kendisi katılan sıfatıyla beyanlarının tespitini talep ediyoruz” dedi.

Avukatın talebini değerlendiren mahkeme hakimi, "katılanın savunma tarafından tanıklığı talep edilmekle, olay hakkında bilgi ve görgüsünün, ayrıca şikayet ve delilerinin tespiti için mahal mahkemesine talimat yazılmasına” karar verdi.

Duruşma sonrası açıklama yapan Avukat Özey, bu tür davaların Türkiye’nin her yerinde görüldüğünü ve Başbakan Erdoğan’ın şikayetçi olmasına rağmen duruşmalara katılmadığını belirterek, “Biz de bunu talep ettik. Mahkeme de mahal mahkemeye talimat yazılmasına karar verdi. Başbakandan şikayeti ve delilleri istenecek” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı