ERDOĞAN GÜLEN'İ BÖYLE SUÇLAMIŞTI ŞİMDİ NE DEDİ?

ERDOĞAN GÜLEN'İ BÖYLE SUÇLAMIŞTI ŞİMDİ NE DEDİ?

Son 2 yıldır her konuşmasında Fethullah Gülen ve cemaatini hainlikle ve devlet içinde devlet kurmakla suçlayan Erdoğan son 2 haftada değiştirdiği dış politikası ile Gülen ile aynı noktaya geldiğinin belgesi.

Henüz tüm ayrıntıları belli olmayan bir anlaşma ile 2010 yılından beri diplomatik ilişkilerin bile kesilmesine neden olan "Mavi Marmara" olayı İsrail ile tatlıya bağlandı. 

İSRAİL ANLAŞMAYI "ZAFERİMİZ " DİYE İLAN ETTİ

İsrail gazeteleri ve hükumeti anlaşmayı "Diplomatik zaferimiz" olarak nitelerken, Erdoğan anlaşmaya katkılarından dolayı ABD Başkanı Obama'ya teşekkür etti. 

O GÜN ELEŞTİRDİ BU GÜN FETHULLAH GÜLEN İLE AYNI NIKTAYA GELDİ

Erdoğan bununla yetinmedi yıllar önce "Mavi Marmara" konusunda köprüleri attığı İsrail ile anlaşmanın hemen ardından o gün söylediklerinin tam tersini söyleyerek, o günlerde "Mavi Marmara" organizasyonunu eleştiren Fethullah Gülen ile aynı pozisyona gelmiş oldu. 

GÜLEN'İ İSRAİL YANLISI OLARAK İLAN ETMİŞTİ

Gülen'in o günlerde yaptığı eleştiriye Erdoğan ağır bir suçlama ile yanıt vermiş, ardından AKP'ye yakın medya Fethullah Gülen'e ateş püskürmüştü. İşte o günlerde Fethullah Gülen'in yaptığı eleştiri ve Yeni Şafak'ın görüntülere yorumu.

GÜLEN'İ ELEŞTİREN YENİ ŞAFAK ŞİMDİ NE DİYECEK

İsrail, 2010 yılında Gazze''deki ablukayı delmek için insani yardım malzemesi yüklü gemi filosundaki Mavi Marmara''yı saldırıp 10 Türk vatandaşını şehit etmişti. Fethullah Gülen de o günlerde İsrail''den yana tavır alıp "otoriteden izin alınmalıydı" diyerek teröre maruz kalan sivilleri hedef yapmıştı. Gülen şimdi de Mavi Marmara için "Kara Marmara" diyerek rengini bir kere daha belli etti.

O GÜNLERİN VE BU GÜNÜN ERDOĞAN'I NE DEDİ

Fethullah Gülen'in "Mavi Marmara" organizasyonuna yaptığı eleştiri ve önerilerine kızarak ağır sözler yönelten o günün Erdoğan'ı ve bu günün Erdoğan'ının söyledikleri ise şöyle

Kaynak:Haber Kaynağı