ERDOĞAN "GELMESİN" DİYEN İRAN'A GİDİYOR

ERDOĞAN "GELMESİN" DİYEN İRAN'A GİDİYOR

Erdoğan'ın inişli çıkışlı dış politikası sonucu İran ilişkilerinin gerginleştiği bir dönemde önceden programlanmış İran seyahatini gerçekleştireceği açıklandı. İran ise Erdoğan'ın Yemen eleştirisi ardından Milletvekili aracılığı ile "sözlerini geri alsın

 

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, İran'a Cumhurbaşkanı düzeyinde dört yıl aradan sonra yapılacak ziyarette Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısı düzenlenecek.
Erdoğan'ın, İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Ruhani'yle Tahran'da görüşmelerde bulunmaları öngörülüyor.

ERDOĞAN İRAN İLE İLŞKİLERİ DAHA FAZLA BOZMAYI GÖZE ALAMAZ

İran Meclisi Dışişleri Komisyon Başkan Yardımcısı Milletvekili Aracılığı ile Erdoğan'a "gelmesin" mesajı gönderdiği halde programını iptal etmedi. Diplomasi kaynakları  dünyanın İran ile ilşkileri yumuşattığı bir dönemde, Erdoğan'ın "bozmayı" göze alamayacağı görüşündeler

"İRANA GELME" DEMİŞLERDİ

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanvekili Mansur Hakikatpur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde İran’a yapmayı planladığı ziyaretin iptal edilmesini istedi. Böylelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önce dost sonra düşman olduğu ülkeler listesine İran'da katıldı.

İRAN'A GELMESİN

İran merkezli Tasnim Haber Ajansı’na konuşan Hakikatpur, “Erdoğan’ın İran karşıtı sözlerinin ardından Tahran’a yapacağı ziyaretin her hangi bir getirisi olmayacak bu yüzden bu sefere ertelenmeli” diye konuştu. Erdoğan İran'a geçtiğimiz yıl Ocak ayında İran'a yaptığı prpgram dışı ziyareti sırasında "2. Evim gibi hissediyorum"  demişti.

AMA ERDOĞAN GİDİYOR

Cumhurbaşkanlığı Basin Basdanismanligindan yapilan açıklama şöyle:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Hasan Ruhani'nin davetine icabetle, beraberlerinde Sayın Bakanlarımızın da yer aldığı bir heyetle, 7 Nisan 2015 tarihinde İran'a resmi bir ziyaret gerçekleştireceklerdir. Ülkemizden İran'a Cumhurbaşkanı düzeyinde dört yıl aradan sonra yapılacak bu ziyaret vesilesiyle, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin ikinci toplantısı düzenlenecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, İran'ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve Cumhurbaşkanı Sayın Ruhani'yle Tahran'da görüşmelerde bulunmaları öngörülmektedir. Ziyaret sırasında Türkiye-İran arasındaki ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş teatisinde bulunulacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı