ERDOĞAN FUAT AVNİ'YE ÇOK KIZDI

ERDOĞAN FUAT AVNİ'YE ÇOK KIZDI

Twitter fenomeni Fuat Avni'nin hesabından yaptığı haberlerin Türkiye'de büyük yankı uyandırması dünya medyasında karikatürlere konu olması Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sinirlendirdi.

Cumhurbaşkanı ErdoğanHürriyet'ten Vahap Munyar'ın haberine göre, Tokyo’ya geçerken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken, Türkiye'de büyük yankı uyandıran oğlu Bilal Erdoğan'ın İtalya'ya kaçtı iddialarına karşı çok sinirlendiği ve "Böyle Yalan olur mu ya..!" dediği ortaya çıktı. Uçağına aldığı en sevdiği gazetecilere gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, kimsenin sormaya cesaret edemediği "Bilal Kaçtı" iddiları konusunu kendisi açarak şöyle söyledi.

OĞLUM 1 MİLYAR DOLAR KAÇIRMIŞ BÖYLE YALAN OLUR MU?

Türkiye’de ifade özgürlüğü konusunda Avrupa medyasında eleştirel yayınlar yapılıyor. AB’deki muhataplarınızla görüşmelerde bu konu gündeme geldi mi?

Kısmen de olsa gündeme geldi. Kendilerine açıkça söyledim. Türkiye’de Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaretlerin hiçbiri, dünyada bir başka ülke medyasında bir başka lider için yoktur. Erdoğan karşıtı medya gruplarında, hakaretin binbir türlüsü var.

BÜTÜN GAZETELERİ MASAYA YATIRIP İNCELEYİN DEDİM

Avrupalı muhataplarıma, ‘Bütün gazeteleri, TV yayınlarını masaya yatırıp inceleyin’ dedim. Biz tüm bu hakaretlere sabırla karşı koyduk. Ailemize saldırıyorlar. Oğlum Bilal Erdoğan hakkında yaptıkları tezvirata bakın. Kendisi doktora için İtalya’da. Yok efendim neymiş, 1 milyar doları İtalya’ya kaçırmış! Ya böyle bir yalan olabilir mi?

DAVA AÇIYORUZ

Sosyal medya üzerinden de iftira ve tezvirat peşindeler. Bunlar cibiliyeti bozuk insanlar. Bu tür alçaklıklar dünyanın hiçbir yerinde hoş görülmez. Ama bizde bazı medya organları bu tür şeylere tevessül ettiği gibi, muhalefet partileri de iftiraları kullanarak siyaset yapabiliyor. Bu iftiralara ve tezviratlara karşı, avukatlarımız tabii ki gerekli davaları açıyor.

kaynak hürriyet

Kaynak:Haber Kaynağı