ERDOĞAN FRANSA'DA PROTESTO EDİLDİ

ERDOĞAN FRANSA'DA PROTESTO EDİLDİ

Paris ve Lyon’dan son dakika.

BAŞBAKAN Recep Tayip Erdoğan Paris Büyükelçiliği’nde Fransız firmalarının yöneticileriyle kahvaltıda buluştu.

Avrupa Kazak Fransa Türk Derneği’nden bir grup ellerinde Türk ve Kazak bayrakları ile Başbakan Erdoğan’ın çıkışını bekledi. Başbakan’a Kazak milli giysisi giydirildi. Kendisine müzik aleti dombıra hediye edildi.

Başbakanın büyükelçilikte kahvaltıda olduğu sırada küçük bir grup Türkiye Gençlik Birliği üyesi genç büyükelçiliğe yakın bir meydanda slogan attı. Büyükelçilik çevresinde Fransız polisi çok geniş güvenlik önlemi aldı. Başbakan Paris’ten Lyon’a geçti. Başbakan Lyon’da Rohone Alps valisi ile görüşecek ve Avrupalı Türk Demokratlar birliğinin 10'uncu kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılacak.

PROTESTO GÖSTERİSİ

Başbakan Erdoğan'ın Lyon'a gelişini protesto etmek için Lyon Carnot Meydanı'nda gösteri düzenlendi. Fransa Alevileri Birliği'nin Fransa Komünist Partisi ile beraber düzenlediği gösteriye yaklaşık 200 kişi katıldı.

Üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan Türk bayraklarının yanı sıra, PKK terör örgütünün sözde bayrağı, Abdullah Öcalan, Fransa komünist partisi ve Ermeni Taşnak partili bayrakların göze çarptığı gösteri olaysız sona erdi.

"AYRIMCI SİYASETE 'DUR' DEMEK İÇİN BURADAYIZ"

Avrupa’nın 14 ülkesindeki 300’e yakın Cemevini bünyesinde barındıran Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu genel başkanı Turgut Öker, Lyon kentinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesi yapılan mitingde şöyle konuştu:

"Bu mitingle biz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otoriter, baskıcı bir politika izlediğini ve bu politikanın Türkiye'de ciddi bir çatışma, karşı karşıya gelişe sebep olduğunu ve bu politikanın derhal terk edilerek, Türkiye'de inançların, kimliklerin, halkların eşit koşullarda barış içerisinde bir arada yaşamalarını talep ediyoruz onun için buradayız."

Kaynak:Haber Kaynağı