Erdoğan Fena  Çuvalladı

Erdoğan Fena Çuvalladı

.

 Sarıgül Erdoğan'ın belge diye gösterdiği suçlamadan aklanmıştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin aday tanıtım toplantısında CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül hakkında bazı belgeleri gösterdi. Ama CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül'ün o belgelerden aklandığı ortaya çıktı.

CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül; Erdoğan'ın belge diye gösterdiği suçlamadan aklanmıştı. Danıştay "soruşturmaya gerek yok" kararı vermişti.


Neler yaşanmıştı?


İçişleri Bakanlığı müfettişleri, 2004 yılında Şişli Belediyesi'nde bir soruşturma başlatmıştı. Sarıgül de İçişleri Bakanlığı'nın soruşturmasının iptali için Danıştay'a başvurmuştu. Danıştay, işte bu başvuruyu sonuçlandırarak İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma iznini iptal etmişti.


Kararın içeriği neydi? 


Danıştay Birinci Dairesi, soruşturulması talep edilen Sarıgül ve bazı bürokratların "görevi ihmallerinin söz konusu olmadığını" belirtti. Kararda şöyle denildi:


* Ruhsatsız ve kaçak yapılarla ilgili olarak, belediye elemanlarınca yapı tatil tutanakları düzenlendiği..

* Belediye başkanının konuyu encümene sevk etmesi üzerine imar parası cezası ve yıkma kararı verildiği..

* Binaların tahliye edilmesinin Kaymakamlık'tan yazı ile istendiği..

* İnşaatın su ve elektrik hizmetlerinden yararlandırılmaması için bağlantıların kesilmesi hususunda İSKİ ve BEDAŞ'a duyuru yapıldığı..

* İlgililerin kaçak yapılarla ilgili yasal işlemlerin yerine getirilmesi kapsamında üzerine düşen hassasiyeti gösterdiği...


KARAR: İsnat edilen eylemin hakkında hazırlık soruşturması yapılmasını gerektirecek nitelikte olmadığı sonucuna varılarak İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni verilmesine ilişkin kararının kaldırılmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı