Erdoğan: "Eyleme son verin"

Erdoğan: "Eyleme son verin"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Ankara'da halkın karşısına ikinci kez çıktı. Altınpark'ta halka seslenen Erdoğan yine faiz lobisine çattı, Gezi Parkı eylemcilerinin de eylemlerine son vermesini istedi. Erdoğan'ın konuşmasından kısa süre sonra polis K

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin dönüşünde Esenboğa havalimanından sonra bugün ikinci kez Altınpark'ta halkın karşısına çıktı. Erdoğan faiz lobisine, medyaya ve sanatçılara çattı. Gezi Parkı eylemcilerine eylemlerine son vermesi çağrısında bulundu.

Başbakan Erdoğan konuşmasına, İstanbul borsası çökerse altında ben kalmam, siz kalırsınız, diyerek başladı.
İktidara geldiklerinde Merkez Bankası'nda 30 milyar dolar varken, bugün bu miktarın 130 milyar dolar olduğunu söyleyen Erdoğan Türkiye'deki son günlerdeki gelişmelerin 15 ağacın sökülmesi olmadığını belirtti. Erdoğan gençlere seslenerek, "bu ülkenin başbakanı bazı lobilerin başbakanı değildir. Sssiz yığınların sesidir, kimsezlerin kimsesidir," dedi.

2 milyar 800 milyon ağaç diktiklerini belirten Erdoğan, "Biz çevreciyiz. Çevrede tarih vardır, kültür vardır. Kalkmışlar bize çevrecilik dersi veriyorlar," şeklinde konuştu.

"Onlar CHP zihniyetini bilmezler. CHP zihniyeti pisliktir, bu zihniyet kirlidir," diyen Erdoğan'ın sözleri, "Başbakan burada, çapulcular nerede" sloganlarıyla kesildi.

Erdoğan, bu millete hakaret edenin, haddini bildirmek bu milletin görevidir, faiz lobisine haddini bildirmeniz gerekir diyerek, konuyu sanatçılara getirdi. Göstericilerin sloganları nedeniyle bir süre konuşmasına ara veren Erdoğan, "10 yılda sanatçılara istediklerini verdim," şeklinde konuştu.

Gezi Parkı eylemcilerine de seslenen Başbakan "Artık bu eylemlere bir son verin," dedi. "Gel valime söyle, Kültür Bakanıma söyle, olmadı bana gel, ben de kabul ederim," diyen Erdoğan, "Yeniçeri ocakları gibi bir davranışa girerseniz olmaz. Valiyi alacaksın, emniyet müdürünü alacaksın demek olmaz," diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın Altınpark'taki konuşmasından yaklaşık yarım saat sonra polis Kızılay'daki göstericilere müdahaleye başladı. Müdahale halen devam ediyor. Göstericilerin Tunalı Hilmi tarafına çekildikleri ve Tunalı'daki kalabalıkla birleşmeye çalıştıkları öğrenildi.