ERDOĞAN ERGENEKON'U AVRUPA'DA BÖYLE SAVUNMUŞTU

ERDOĞAN ERGENEKON'U AVRUPA'DA BÖYLE SAVUNMUŞTU

"İmamın Ordusu" kitabının yasaklanmasını Avrupa parlamentosunda böyle savunmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakan olduğu dönemde Strasbourg kentinde Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'na hitap etmiş, Ahmet Şık’ın tutuklanması ve “İmam'ın Ordusu” kitabının basılmadan toplatılmasına ilişkin soruyu yanıtlamıştı.

SORU ŞUYDU

Erdoğan bir parlamenterin ".. Basın özgürlüğünün önemini vurguladınız. 'İmamın Ordusu' kitabı sansüre uğradı. Ahmet Şık isimli gazeteci tutuklandı. Bunun sebebini bize açıklar mısınız? Kitabın yayınlanmasından önce yapılan sansür ve tutuklama sebebini açıklar mısınız?" sorusunu şöyle yanıtlamıştı:

BOMBALI MALZEMELİ ÖRNEK

"... Bu kitapları toplatan ben değilim. Bu basılmamış dediğiniz kitapla ilgili, işte az önce söylediğim gibi, tutuklanan medya mensuplarının belge ve bilgiler ve ardından neyin geldiğini gösteriyor ki, yargı yürütmenin hemen diyor ki şurada böyle bir hazırlık var. Hemen siz bu hazırlığın üzerine gidin. O hazırlığın üzerine gidildiğinde ortaya bu çıkıyor. Bombayı kullanmak suçtur. Ama bombanın hazırlanmasındaki malzemeleri kullanmak da suçtur. Fitilinden tutun diğer malzemelerine kadar ne varsa, bunun ihbarı gelmişse, güvenlik güçleri gidip bunları toplamaz mı? Almaz mı? Çünkü o da bir suç teşkil etmektedir. Gider onları alır. Burada da eğer daha önceden gelmiş bilgiler ve bilgiler içerisinde bu tür hazırlıkların olduğu varsa, yargıda bununla ilgili kararını vermiştir. Güvenlik güçlerimizden şu adreste böyle bir hazırlık vardır gidin bu hazırlığı alın gelin demiştir. Bu hazırlık daha sonra bu bilgiler internet sitelerine adeta kitap olarak girmiştir. İnternet sitelerinde de bunun içinde neler olduğu ortadadır. Bu gerçekleri görmek herhalde isabetli olacaktır. Bu yürütmenin yapmış olduğu bir eylem değil, yargının almış olduğu bir karardır. Burada şunu söylemek zorundayım: Hep işimize geldiğinde bağımsız yargıdan bahsediyoruz. Bağımsız yargıyı her yerde savunuyoruz. Ama Türkiye'ye gelince Türkiye'de bağımsız yargı istemiyorsunuz. Ya yürütmeye bağımlı bir yargı istiyorsunuz. Kusura bakmayın. Yürütmeye bağımlı bir yargı yok. Bağımsız bir yargı var. Bağımsız yargı da görevini yerine getiriyor. Olayın aslı budur." 

İŞTE ORADA VERDİĞİ YANIT

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı