ERDOĞAN DAVUTOĞLU ÇATIŞMASINDA SON NOKTA

ERDOĞAN DAVUTOĞLU ÇATIŞMASINDA SON NOKTA

Kendi içlerinde ki çatışmaları gizlemekte olağanüstü bir yetenek sahibi olan AKP misyonunda son günlerde yapılan saray ve hükumet kanadı açıklamaları, mızrağın çuvala sığmadığı yorumlarına neden oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu arasında büyük bir çatışma yaşandığı idddiları hergeçen güne yeni bir ivme kazanıyor.

ÇOK İLGİNÇ AYRINTILAR

Kendi içlerinde ki çatışmaları gizlemekte olağanüstü bir yetenek sahibi olan AKP misyonunda son günlerde yapılan saray ve hükumet kanadı açıklamaları, mızrağın çuvala sığmadığı yorumlarına neden oluyor. Erdoğan'ın giderek sertleşen tutumuna rağmen Davutoğlu ve Hükumete karşı açıklamalarını danışmanları aracılığı ile göndermesine, Davutoğlu ihtiyatla yanıt veriyor. Bu çatışmanın ne kadar süreceği bilinmemkle birlikte, siyaset kulislerinde "kıyametin" çok yakında kopacağı konuşuluyor.

ERDOĞAN'IN FİŞİNİ ÇEKTİM

Saraya yakın kaynaklar Erdoğan cephesinde büyük bir gerilim yaşandığını sızdırıyorlar. Öte yandan kaynayan kazanın ortaya çıkan cephesi Abdullah Gül ve Bülent Arınç ikilisi ise sessizliğini korumaya devam ediyor. Bu gün Abdullah Gül'e ithafen "Erdoğan'ın fişini çektim çıktım" sözleri Saray tarafından yalanlansa da Gül cephesinden net bir açıklama yapılmaması dikkatlerden kaçmadı.

GERGİNLİK ERDOĞAN DÖNÜNCE BİTECEK Mİ?

Öte yandan son bakanlar kurulundan sonra yapılan açıklama ile gerginleşen saray Hükümet ilişkilerinin nereye kadar gergin kalacağı netlik kazanmadı.  Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AYM ile ilgili sert açıklamalarının Erdoğan'ın şahsi görüşü olduğunu söylemişti. 

HÜKÜMETİN BAŞI SIFATIYLA

Bu açıklama sonrasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, "Cumhurbaşkanımızın, AYM kararını eleştirmesi, 'kişisel konumlanma' değil; 'devletin ve hükümetin başı' sıfatıyla bir açıklamadır." değerlendirmesini yapmıştı.

BÜROKRATIN SÖZLERİNE YANIT VEREMEM

Davutoğlu'na bu konu da soruldu. Davutoğlu bu soruya cevap vermekten kaçınırken, Anayasa'nın açık olduğunu söyleyerek bir bürokratın söyledikleriyle yorum yapmayacağını belirtti.

"HERHANGİ BİR VATANDAŞ GİBİ O DA ELEŞTİRİR"

Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı danışmanı Mustafa Akış’ın, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’u eleştiren sözlerine ilişkin ise “Sayın Kurtulmuş’un açıklamasına yönelik başdanışmanın açıklaması bana gelmiş değil. Varsa böyle bir açıklama cevap verme tutumu içine girmem. Sayın Cumhurbaşkanı da her vatandaş gibi eleştiri hakkına sahiptir. Devletin nihai başı anlamında Başbakan’ın yetkileri herkes tarafından bilinir. Bunların tartışılmasını doğru görmem. Yorumda da gelmek istemem ama Başbakan’ın bir bürokkratın yorumu üzerine açıklama yapmasını doğru görmem” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı