ERDOĞAN 'DAN FLAŞ KATAR HAMLESİ

ERDOĞAN 'DAN FLAŞ KATAR HAMLESİ

Başkanlık referandumuna dış ilişkilerde sansasyonel adımlar ile hazırlanma planları yapan Erdoğan Katar'a üs kurma girişimi başlattı

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok, Türkiye’nin  Katar’a kuracağı”çok amaçlı askeri üste”, 3 bin asker konuşlandırılacağını söyledi. Büyükelçi kurulacak üssün hangi amaca hizmet edeceğini ve bu konuda yapılacak harcamaların hangi bütçe kaleminden yapılacağı konusunda bilgi vermedi.

ÖZEL KUVVET BİLE BULUNDURULACAK

Demirok, üste kara gücünün yanısıra, deniz, hava ve özel kuvvetlerden de askeri personel bulunacağını açıkladı.

Reuters’e yaptığı açıklamada, üssün Türkiye ile Katar arasında 2014 yılında imzalanan yoğunlaştırılmış ortaklık anlaşması çerçevesinde kurulduğuna dikkat çeken Büyükelçi Demirok, Katar’ın Türkiye’de bir askeri üs kurmayı planladığını söyledi.

100 ASKER HALEN KATAR'DA

Halen 100 Türk askerinin Katar ordusunun eğitimine destek için ülkede bulunduğunu söyleyen Büyükelçi, üssün ne zaman açılacağı konusunda ise bilgi vermedi. Demirok, “Türkiye ve Katar’ın ortak sorunları var. Her iki ülke de bölgedeki gelişmelerden ve bazı ülkelerin önceden tahmin edilemez politikalarından endişeliler. Ortak düşmanlarla mücadele ediyoruz. Ortadoğu’daki bu kritik dönemde, işbirliğimiz yaşamsal önem taşıyor” dedi.

Katar’da halen ABD’nin 10 bin personelin konuşlu olduğu bir hava üssü bulunuyor.

kaynak dha

Kaynak:Haber Kaynağı