ERDOĞAN "ÇÖZÜM SÜRECİ ENGELLENİYOR" DERKEN PKK CİZRE'DE ÖZERKLİK İLAN ETTİ

ERDOĞAN "ÇÖZÜM SÜRECİ ENGELLENİYOR" DERKEN PKK CİZRE'DE ÖZERKLİK İLAN ETTİ

Devlette her kafadan ayrı ses çıkarken PKK hiç bir engelleme görmeden Cizre'de özerklik ilan edecek kadar ileri gitti.

3 askerimizin şehit olduğu gün Erdoğan yine Öcalan'ı övdü: "İmralı gördüğüm kadarıyla rahatsız oldu ve 'Çözüm sürecini bozmayın' açıklamasını yaptı. 'Engellemeyin' dedi."

 

Erdoğan, üst üste farklı Öcalan açıklamalarıyla kendisiyle çelişen, önce "Öcalan, olayları doğru okuyor." deyip sonra "Kobani olaylarını Öcalan tahrik etti." diyen Yalçın Akdoğan'la da çelişti. Öcalan yakalandıktan sonra uzun  şehit haberi gelmeyen güneydoğu olaylarında AKP'nin iktidar olmasının daha 3. ayında ilk şehit haberini alan Türkiye'de PKK yeniden kanlı dönemini başlatmıştı. Erdoğan ve AKP'nin adına "Barış süreci" diyerek başlattığı sürecin ardından İmralı2da ömür boyu hapis cezasını çeken PKK Lideri öcalan'a çeşitli imtiyazlar verilerek Diyarbakır'da Nevruz için toplanan yüzbinlere şaşalı mektuplar okutulmuş ardından ateşkes sağlanmış ve 1 yılı aşkın süredir  o topraklardas kan dökülmemişti. Ancak ne değiştiyse PKK yine silaha sarıldı. Hükümet ve Öcalan,ın artık temsilcisi sayılan HDP'nin "Provakasyon" adını verdiği şiddet yine hergün bir kaç can almaya başladı. Şehitlerin ardından herkes bir şeyler söylüyor. Ancak görünülüşe göre gündemi terör örgütü yönetiyor. Devleti temsil edenler hergün birbiri ile çelişen birbirinden farklı açıklamalar ile vatandaşların kan ağlayan yüreklerine su serpemiyor. İşte iplerin devleti yönetenlerin ellerinden çıktığının açık bir kanıtı olan son durum.

BAŞBAKAN YARDIMCISININ SÖYLEDİKLERİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kobani olaylarıyla ilgili olarak "Bu olaylarda HDP yanlış yapmıştır. Bu olayların fitilini ateşlemiştir. Ben Öcalan'ın rolü olduğunu düşünüyorum" demişti. Akdoğan, daha önce ise "Öcalan süreci doğru okuyor" şeklinde konuşmuştu.

CUMHURBAŞKANI NE DİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Letonya ve Estonya temasları sonrası Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Yeni Şafak'tan Cem Küçük'ün haberine göre Erdoğan, çözüm sürecine ilişkin bir soruya cevap verirken açıklamalarında, "İmralı gördüğüm kadarıyla rahatsız oldu ve 'Çözüm sürecini bozmayın' açıklamasını yaptı. 'Engellemeyin' dedi." ifadesine yer verdi.

PKK'nın çözüm istemediğini belirten Erdoğan, Öcalan'ı ise bundan muaf tuttu. Erdoğan, "Çözüm sürecinin özellikle engellenme gayretleri de bu işin içinde. PKK Türkiye'de barışı istemiyor. PKK'nın uzantısı olan siyasi parti de barışı istemiyor. İki kere iki dört. Bunlar sadece, meydanlara çıktıkları zaman, barış, özgürlük derler ama yapılanları görüyorsunuz." dedi.

Erdoğan, "Oyun içerisinde oyun. Bu tuzağı veya tezgahı kuran başka bir mantık var. PYD'nin mantalitesinin bu kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen daha üst bir akıl var." şeklinde konuştu. 

KANDİL VE PKK NE YAPIYOR

Devletin en yetkili ağızları gelişmeleri bu şekilde yorumlarken Güneydoğuda PKK'nın kentlerde hiç bir engelleme görmeden kurup örgütlediği ve çeşitli adlar verdiği milisler PKK, Cizre’de özerklik ilan etti.

PKK’nın şehirlerdeki asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Şırnak’ın Cizre ilçesinde özerklik ilan etti. Yüzleri kapalı örgüt militanları, önceki gece kalabalık bir grupla Sur ve Nur mahallelerinde ‘askerî düzenle’ yürüyüş yaptı. Tek tip elbise ve YDG-H tişörtü giyenlerin yer aldığı gruptaki bir eylemci, “Biz serhildanlarla sokaklarımızı devletin bütün kirli politikalarından temizledik. Bu mahalleler kendini yönetecektir.” dedi. İki mahalleye güvenlik güçlerinin girmesine izin verilmeyeceği belirtildi. Törene katılanlar, KCK ve PKK bayrakları eşliğinde ‘Biji serok Apo’ sloganları attı.

Kaynak:Haber Kaynağı