ERDOĞAN  'Coşan Vali İçin ; 'Yedirtmeyiz '

ERDOĞAN 'Coşan Vali İçin ; 'Yedirtmeyiz '

ERDOĞAN COŞAN VALİYİ BU YÜZDEN Mİ "YEDİRTMEYECEK"?

Başbakan Erdoğan gurup toplantısının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. En çok merak edilen soru ise 10 kasım törenlerinde protestocu vatandaşa "Gavat" diyen Adana Valisi hakkında söyleyecekleriydi. Erdoğan konu ile ilgili sorulan bir soruya şu şekilde yanıt verdi.

"Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Onun için de İçişleri Bakanı'na gerekli talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar; bu tür bir çok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz"

Erdoğan'ın davranışını doğru bulmadığı ancak "yedirtmeyiz" diyerek koruduğu Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un eski bir mülkiye baş müfettişi olduğu ve Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir başkanlığı döneminde geçirdiği bir soruşturmada "akladığı" iddiaları ortaya çıkmıştı. Siyasi kulislerde Erdoğan'ın "Yedirtmeyiz" sözlerinin arkasında bu vefanın "eski aklanma" karşılığı olduğu konuşuluyor. Konuyla ilgili haberimize ulaşmak için TIKLAYINIZ
 
ARKADAŞIMIZ HATALI AMA
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili olarak Başbakan Erdoğan, "Arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Onun için de İçişleri Bakanı'na gerekli talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar; bu tür bir çok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz" diye konuştu.
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ile ilgili kendisine yönetlilen bir soruyar Başbakan Erdoğan, "Bir defa çok açık net söyleyeyim; arkadaşımızın oradaki tavrını doğru bulmuyorum. Ancak arkadaşımıza yapılan oradaki tavırları da niçin bu medya eleştirmez?. Adana'da 'hükümet istifa', 'Allah belanı versin' gibi hakaretler de Adana Valisi'ne yönelik yapıldı. Bütün bunlar yapılırken.O da bir insan. Kalkıp böyle bir şey yaptı. Ben oradaki o ifadeyi tabii ki doğru bulmuyorum. Onun için de İçişleri Bakanı'na gerekli talimatı verdim, gerekli incelemeyi yapacaklar. Ama kusura bakmasınlar; bu tür bir çok provokatif eylemlere de biz valilerimizi kolay kolay yedirtmeyiz" dedi.

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

"Coşan Vali" konusu Kılıçdaroğlu'nun da gurup gündemindeydi.  Olayı gündemde en çok konuşulan Erdoğan-Arınç sürtüşmesi ile bağlayan CHP lideri Kılıçdar oğlu, 'Arınç’ı görevden al yerine Adana Valisi’ni getir' dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuya ilişkin şunları söyledi.

Meşhur valimiz var Adana Valisi. Tam Başbakan’a göre bir vali. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. Çiftçiye ‘ananı da al git’ diyordu.
Bu konuştuğunda artı 18 yazmak zorundayız. Gençler o programı izlemesin diye. Erdoğan’a önerim var. Muhbirlikte falan kimse eline su dökemez. Çiftçiye, gazeteciye kızıyorsun. Bence Arınç’ı o görevden al, yerine de bu valiyi getir. 
 
‘Valiyi mi görevden alacağız, Vali kızmış’ diyor. Hangi ahlak anlayışı bu. 
Sen Başbakan ol Erdoğan, bunu da bakanlık koltuğuna oturt. Bunu Hükümet sözcüsü de yap. Böylece AKP’nin gerçek yüzünü de herkes öğrenmiş olur.dedi