ERDOĞAN CANLI YAYINDA ÖFKELENDİ; "NE VESAYETİ YA"

ERDOĞAN CANLI YAYINDA ÖFKELENDİ; "NE VESAYETİ YA"

Öfkesine hakim olmayan Erdoğan " Ne vesayeti ya." diyerek tepki verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT'de katıldığı canlı yayında bilinen uslubu ile konuştu. Sinirlendiği zaman çok fazla kullandığı "ya" kelimesini yine kullanan sorulan sorular arasında en çok sinirlendireni AKP Genel Kuruluna müdahalesine ilişkin konu oldu. Öfkesine hakim olmayan Erdoğan " Ne vesayeti ya." diyerek tepki verdi.

İŞTE SATIRBAŞLARI

“Sancılı bir dönem yaşıyoruz. Demokratik açılım projesi olarak yaptıklarımız ile Çözüm Süreci istedik. Bunu ileri safhalara götürelim istedik. 78 milyon vatandaşımız kardeşlik içinde, bir olması için yaptık. Bunun adımlarını attık. Batı’da ne varsa, Doğu’da ve Güneydoğu’da o olacak demiştik. Hep bunu konuştuk. Eğitim, sağlık, adalet noktasında güçlü adımlar attık. Biz adım attıkça birileri rahatsız olmaya başladı.”

"LAFA GELDİĞİ ZAMAN SAZ LAFA GELDİĞİ ZAMAN CAZ"

“Biz adım attıkça birileri rahatsız olmaya başladı. Neden Terör örgütü kendisini temsil edecek birilerini arıyordu? Bizim de yerimiz olsun dediler önce bağımsız girdiler, ardından parlamentoya girdiler. Peki sonra bu hal nedir? Şu anda ülkemizin değişik yerlerinde yapılan bu terör eylemleri milleti rahatsız ediyor. Bunun için de tedbirler aldık. Çözüm süreci içerisinde Vali’lerimiz verdiğimiz talimat doğrultusunda şu andaki gibi operasyonlara girmiyordu. Belki kendilerine çeki düzen verirler diye. Bunun ardında bir hazırlık safhasına girdiler. Kandil’deki terör örgütü bakın nasıl mesajlar veriyorlar şimdi. Bunları açık açık görüyoruz ve milletimize diyorum ki; bunların farkına varmalıyız. Bunlar lafa geldiği zaman saz lafa geldiği zaman caz.”

‘ZIRHLI ARAÇLAR OLMASINA RAĞMEN ASKERLERİMİZ ŞEHİT EDİLDİ’

“Cizre bunun en açık örneği oldu. Özellikle paralel medya ve biz amiraliz diyen medyaya soruyorum ey medya ey sermaye ben objektif düşünen milletime de sesleniyorum. Bu açılana kanallar neyle açılıyor. Belediyenin iş makinaları ile bedeli nereden ödeniyor? Belediyeden. Bu kanallar neden açılıyor? Güvenlik güçleri giremesin diye. Bunca bombalar yerleştirildi zırhlı araçlar olamasına rağmen onlarca askerimiz şehit edildi. Bu hazırlıklar neden yapılıyor? ”

‘O SAATLERDE SOKAĞA ÇIKILMAZ, ÇIKAN OLURSA TERÖRİSTTİR’

“Bütün bu hazırlıklar kime karşı, niçin yapılıyor? Bir tarafta halkının güvenliğini sağlamaya çalışan polisimiz, askerimiz var öbür tarafta tam aksine polise, askere maalesef kalleşçe, adice, alçakça farklı yerlerden bomba, mayınlarla ateş edenler var. Yakılan camilerimiz, okullarımız… Tüm bunlar ortada. Tüm bunlar Cizre’de yapılırken ne yapacaktık? Orada devlet atılması gereken adımları attı. Kaymakam , Valinin yetkisi var. Sokağa çıkma yasağını ilan etmesi. Belli saatler arasında sokağa çıkılamaz. Sokağa çıkan olursa, teröristtir. O operasyonun rahatlıkla yapılması lazım. orada vatandaşım huzur istiyorsa bunu görmesi lazım. Cizre olayından sonra yine sokağa çıkma çağrısı yaptılar ancak aradıklarını bulamadılar. Havan topunu kullanan kim teröristler. ”

‘BUNLAR HAİNDİR, ALÇAKTIR, ADİDİR BUNLARA TAVİZ VERMEYECEĞİZ

“Benim devletim bugüne kadar vatandaşın yanında yer almıştır. Ama bunlar haindir, alçaktır, adidir. Bunlara bu ülkede asla taviz vermeyeceğiz. Benim binbaşımı çapraz ateşe alarak eşinin yanında şehit etmişlerdir. Bunların hepsi olan olaylar.

‘YURT DIŞINA KAÇIYORLAR’

“Paralel terör örgütü ile ilgili bizim daha önce aldığımız bir karar var. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal ve illegal örgütlerin hakkında yapılacak tüm işlemlerin yolunu açmak. Hükümetimiz tüm bunların yasal düzenlemesini yaptı. Ve her alanda bunun takibi yapılıyor ve olumlu sonuçlar almaya da başladık.”

“Dikkat ederseniz hepsi yurt dışına kaçıyor. Herhangi bir suçunuz yoksa neden kaçıyorsunuz? Çünkü arkada nelerin olduğu kendileri tarafından biliniyor. Burada bizim yargımız polisimiz bu örgütlere karşı bu mücadeleyi sürdüyor.”

HÜKÜMET KURMA SÜRECİ

Elimde şu Anayasa var. Ben süreç içinde Anayasa ne dediyse onu yaptım. Ve Cunmhurbaşkanına en fazla oy alan siyasi partiye yetkilendirme veriyor.  Geçici seçim hükümeti ile 1 Kasım’a yürüyoruz. 12 yıllık başbakanlık haytımda çok şükür böyle bir sıkıntı yaşamadım.

"NE VESAYETİ YA "

Ben bu partinin kurucu genel başkanıyım. Bu gayreti ortaya koyan kişi şahsım. Dolayısıyla bir anne-baba evladını nasıl izlerse doğrusu bu ilk kongreyi öyle takip ettim. Öncesinde Davutoğlu geldi düşüncelerimi kanaatlerimi sordu, ben de paylaştım. bunu ben çok doğal görüyorum. Maalesef bir parti bu bir vesayettir diyor. Ne vesayeti ya?

TUĞRUL TÜRKEŞ BİR İRADE ORTAYA KOYDU

Türkeş hayatta olsaydı acaba Türkeş’in göz hareketlerine bakmadan böyle bir şey yapabilir miydi? Yapamazdı. Bu noktada herkes yerini konumunu gayet iyi tespit etmeli. Sayın Tuğrul Türkeş bir irade ortaya koydu. Milletin ona verdiği vekillik yetkisini Başbakan ona bu teklifi götürdüğünde o da kabul etti. Bu ülke hükümetsiz kalamaz diyerek kabul etti.

Kaynak:Haber Kaynağı