ERDOĞAN CANLI YAYINDA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

ERDOĞAN CANLI YAYINDA ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

Bu ne biçim sistem...

Başbakan recep Tayyip Erdoğan yurt dışındaki vatandaşların oy kullanamamasıyla ilgili, "Sorun seçmenden değil, YSK'dan çıktı. Randevu sistemi diye bir şey çıkardılar. Sorun yaşandı." dedi.

Köşk adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kanal 24'te Gazeteci Mehmet Karaalioğlu ile Cumhurbaşkanı Seçim Özel programına katıldı. Haberler sitesinin haberine göre; Başbakan, dün Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in "YSK'nın randevu sistemi çok katı ve katılımı azalttı" açıklamasından sonra yurt dışında vatandaşların oy kullanamaması konusuna değindi ve sert eleştirilerde bulundu.

YSK'YA SERT TEPKİ

Başbakan Erdoğan, "Yaşanan sorun seçmenden değil YSK'dan çıktı. Randevu sistemi diye bir şey çıkardılar. Bizim kolaylaştırıcı olmamız lazım. Yurtdışında oy kullanma oranı yüzde 10'u bile zor aşacak." dedi.

Erdoğan, "Şimdi sen bu insanların 3-4 gün oy kullanmasına müsade ediyorsun. Tamam, bu çok güzel bir şey. Ama randevu sistemi nedeniyle irade sandığa yansımıyor. Neden bunun önüne geçiyorsun. Türkiye'deki gibi sabahtan akşama kadar gelsin oyunu kullansın. Oyunu versin." diye konuştu.

BAŞBAKAN YARDIMCISI DA YSK'YI ELEŞTİRMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de, Yüksek Seçim Kurulu'nun Cumhurbaşkanlığı Seçimi için yurt dışında oy kullanımıyla ilgili randevu sistemini katı bir şekilde uyguladığını ve bu durumun yurt dışından katılımı azalttığını belirterek, şimdiye kadar yurt dışında 232 bin, gümrük kapılarında da 152 bin vatandaşın oy kullandığını bildirmişti.

İŞTE BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN CANLI YAYINDA YAPTIĞI AÇIKLAMALARDAN SATIRBAŞLARI:

"40 YILLIK SİYASİ GEÇMİŞİM VAR"

Bu seçim sistemlerindeki gelişmelere baktığımız zaman bildiğiniz gibi İlçe Belediye Başkanlığı seçim adaylığından tutun, İl Belediye Başkanlığı seçim adaylığına ve oradan tabi Milletvekili seçim adaylığı ve en sonunda da şimdi Cumhurbaşkanlığı seçim adaylığına girmiş bulunuyoruz. Tabii siyasetin içerisinde de 40 yıllık geçmiş var. Hep bu siyasetin içerisinde geçti. Siyasette çıraklığı da yaşadık, kalfalığı da yaşadık, ustalığı da yaşıyoruz. Çünkü siyaseti bir insan yönetme sanatı olarak ele aldığımız zaman bu seçimin ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor.

"HALKI, KENDİ SEÇTİKLERİ YÖNETECEK"

Abdullah Beyi engellemek için her şeyi yaptılar. Şimdi iş çok farklı. Burada öyle bir güzellik var ki, bir taraftan Cumhurbaşkanını halk seçecek, parlamentosunu halk oluşturacak. Halkı kendi seçtikleri yönetecek.

"İSTANBUL SEVDAM, HER ŞEYİM"

Doğup büyüdüğüm vilayet İstanbul. İstanbul bir başka ama İstanbul'da yaşayanlar kıymetini tam bilemediler. İstanbul aşkım, sevdam, her şeyim. 4,5 yıl belediye başkanlığı yaptım. Kimsenin girmediği yerlere biz girdik. İstanbul'u ciddi manada o zaman değiştirmeye başladık.

‘’HİZMETE DEĞİL EFENDİLİĞE TALİPLER’’

Meydanlara niye çıkılır? Diğer arkadaşların da ne yapacaklarını söylemeleri lazım. Ben gelirsem şunu yapacağım diyoruz. Kalkıp da bir aday, ben yolla uğraşmam derse, bu şunu ortaya koyar. Demek ki siz hizmete değil efendiliğe talipsiniz.

"CUMHURBAŞKANI RAHAT OLAMAZ"

Ben sayın Başbakanla haftada bir rutin görüşmemin olmasıyla yetinmeyebilirim. Farklı bir çalışma esası da getirebiliriz.

Anayasa'nın 104. madde, Cumhurbaşkanı devletin başıdır. Bu kadar net. Bu ülkede kim yaşıyorsa tamamının birliğini temsil eder. Basit bir görev değil bu. Orada yan gelip yat, böyle bir şey olmaz. Her hafta biz cumhurbaşkanımızla rutin görüşmelerimizi yaparız. Belki bunun dışında bakanlar kuruluna katılmak suretiyle o havayı farklı hale getirmek olabilir. Cumhurbaşkanı o kadar rahat olamaz. Zaten ülkenin sorunlarını kendinde hissedemiyorsa seçim yapılmasının hiç bir anlamı yok.

BAŞKANLIK SİSTEMİ KONUSU

Gelişmiş ülkelerin genelinde başkanlık sisteminin olması anlamlıdır. Bizim artık burada bir sıçrama yapmamız lazım. Bir sistem değişikliğine gitmemizde fayda var. Ben görüyorum ki bu seçimde milletim başkanlık sistemini benimseyecek ve konuşmaya başlayacak.

"PENSİLVANYA BİZİM ULUSAL GÜVELİĞİMİZİ TEHDİT EDİYOR"

Biz yıllardır siyaset yapıyoruz. Bu işin nerede tezgahlandığı belli. Pensilvanya bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir unsurdur. Onun hareket mekanizmaları var. Şu anda CHP, MHP bunlardan bir tanesi. Malum medya var. Onlarla beraber hareket ediyorlar. Biz çizgimiz neyse sonuna kadar yolumuza devam ettik. İsrail ortada. Pensilvanya da ortada. Pensilvanya'dan İsrail'in bu kıyımına karşı bir cümle beddua duydunuz mu?

‘’TUZLUKLARIN HEPSİ ÇAĞLAYAN'A AKTI’’

Kendileri için ne kadar çıkış yolu arasalar da bazı gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Emniyetteki paralel yapı ortaya çıkmaya başladı. Tuzlukların hepsi Çağlayan'a aktı. Öyle zannediyorum ki savcılar bununla ilgili dava açacaktır. Senin milletvekili olman nezarethaneye girme hakkını sana vermez. Orada şov yapma hakkını sana vermez."

Kaynak:Haber Kaynağı