ERDOĞAN BU LAFI ETTİ SALON ALKIŞTAN YIKILDI

ERDOĞAN BU LAFI ETTİ SALON ALKIŞTAN YIKILDI

.

 BİR CÜMLE ETTİ SALON ALKIŞTAN YIKILDI

Başbakan Erdoğan uzun zamandır ağzına almadığı Gazi Mustafa Kemal2e yine dönüş yaptı. Geçmişte "iki ayyaş oturup anayasa yaptılar" diyerek büyük tepki toplayan Erdoğan, kendisine karşı gelişen ağır eleştirilerden sonra "Gazi Mustafa Kemal" dedi. Büyük bir koruma ordusu ile konuşma yaptığı Congresium'da düzenlenen Eğitimde Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde konuştu. Konuşma öncesi Erdoğan'ın Milli Eğitim bakanı ile fısıldaşması anını görüntüleyen gazetecilerin fotoğrafına, Haber Artı editörünün yaptığı konuşma balanı ise, okurlarımız tarafından yorum yağmuruna tutuldu.

 

Başbakan Erdoğan, "Sizler Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'in ülkeyi emanet ettiği istikbalimiz olan evlatlarısınız" dedi. Başbakan Erdoğan, bu sözü salondaki öğrenciler ve izleyicilerden büyük alkış aldı.
 
MUSTAFA KEMAL GENÇLERİ COŞTURDU

 

Başbakan Erdoğan, "Sizin dünyaya istikamet çizmiş bir ecdadınız var. Unutmayın sevgili çocuklar, sizler Alparslan'ın, Osman Gazi'nin, Fatih Sultan Mehmet'in, Kanuni'nin, Yavuz'un, Sultan Abdulhamid'in torunlarısınız. Sizler Şeyh Edebali'nin, Akşemsettin'in, Molla Gürani'nin, Ali Kuşçu'nun, Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Yahya Kemal'in, Mehmet Akif'in istikamet çizdikleri bir milletin mesuplarısınız. Sizler Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'in ülkeyi emanet ettiği istikbalimiz olan evlatlarısınız" dedi. Başbakan Erdoğan, bu son cümlesi salondaki öğrenciler ve izleyicilerden büyük alkış aldı.


 
"BEYAZIN SİYAHA ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR"

 

Başbakan Erdoğan, "Bizim tarihimizde, medeniyetimizde, özellikle de inancımızda insanı doğuştan gelen özelliklerine göre tasnif etmek, onları ayırmak, birini diğerine üstün görmek asla yoktur. Nerede doğmuş olursa olsun, annesi, babası, dili, inancı, kültürü, derisinin rengi her ne olursa olsun bu vatan toprağı üzerinde yaşayan, bu ay yıldızlı bayrağın altında nefes alıp veren herkes birdir, beraberdir, birlikte Türkiye'dir. Irkçılık bizim topraklarımızda kendisine asla yer bulamamıştır. İnsanları dış görünüşlerine göre değerlendirmek, horlamak, aşağılamak, bizim topraklarımızda kendisine hiç fırsat bulamamıştır. Çünkü bizde ne siyahın beyaza ne beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Biz olaya böyle bakarız" diye konuştu. 

 

"AZİZ MİLLETİ HAYAT KIRIKLIĞINA UĞRATMAYACAĞINIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

 

Başbakan Erdoğan, "77 milyonu bir görecek, 77 milyona, tüm insanlara aynı nazarla, Yunus Emre'nin ifadesiyle 'Yaradılanı severim yaradandan ötürü' nazarıyla bakacaksınız. İnşallah bu nazarla baktığınızda, böyle hoşgörüyle büyüdüğünüzde bugünkünden çok daha güzel, daha kalkınmış, daha güçlü ve daha demokratik bir Türkiye'yi de sizler inşa edeceksiniz. Biz size güveniyoruz gençler. Millet size güveniyor, inanıyor. Bizleri, bu aziz milleti hayat kırıklığına uğratmayacağınızı çok iyi biliyoruz" dedi. 

SALONDA OLAĞAÜSTÜ GÜVENLİK ÖNLEMİ

 

Öte yandan yaşları 10 - 12 arasında olan öğrencilerin çoğunluklu olarak yer aldığı salonda 50'den fazla Başbakanlık korumalarının izleyiciler arasında olması ve 100'e sivil polisin ise salonda izleyiciler arasında oturarak görev yapması dikkat çekti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı