ERDOĞAN; BİZE İFTİRA ATTILAR

ERDOĞAN; BİZE İFTİRA ATTILAR

Üstü kapalı olarak Alevi örgütlerini de eleştiren Erdoğan, “Lafa geldiğinde ‘Müslümanız’ diyor ama öbür tarafta terörist, aynı zamanda ateist olan örgütleri bu mezhep farklılığından dolayı savunanları görüyoruz.

LAFA GELDİĞİNDE MÜSLÜMANIZ DİYORLAR

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre ;Endonezya’da Milli Güvenlik Enstitüsü’nde öğrencilere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye’de yaşanan ve bizi de doğrudan tehdit eden olaylar üzerinden Türkiye’ye yöneltilen, kimi zaman iftira seviyesine varan haksız ithamlardan, fevkalade rahatsızız. Biz, en başından beri, Suriye başta olmak üzere tüm Ortadoğu’da huzurdan, barıştan, refahtan başka bir şey istemedik” dedi. Üstü kapalı olarak Alevi örgütlerini de eleştiren Erdoğan, “Lafa geldiğinde ‘Müslümanız’ diyor ama öbür tarafta terörist, aynı zamanda ateist olan örgütleri bu mezhep farklılığından dolayı savunanları görüyoruz. Öyleyse bunlara karşı uyanık olmak zorundayız” dedi. Endonezya’daki resmi temaslarına Milli Güvenlik Enstitüsü’nü ziyaret ederek başlayan Erdoğan, Enstitü öğrencilerine Türk Dış Politikası konulu bir konferans verdi.

BARIŞ İSTİYORUZ

Türkiye’nin güney sınırlarında, Suriye ve Irak’ta fitili ateşlenen çatışmaların, giderek genişleyerek tüm dünyayı etkisi altına almaya başladığını söyledi. Suriye’deki durum sebebiyle hem Türkiye’nin hem de uluslararası toplumun güvenliğinin ciddi tehdit altında olduğunu kaydeden Tayyip Erdoğan, “Bilhassa Suriye’de yaşanan ve bizi de doğrudan tehdit eden olaylar üzerinden Türkiye’ye yöneltilen, kimi zaman iftira seviyesine varan haksız ithamlardan, fevkalade rahatsızız. Biz, en başından beri, Suriye başta olmak üzere tüm Ortadoğu’da huzurdan, barıştan, refahtan başka bir şey istemedik”dedi. Erdoğan, kendilerinin Sünnilik noktasında, Şia noktasında veya farklı mezhepler noktasında bir derdi olmadığını tek derdinin İslam olduğunu söyledi.

UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ

Erdoğan üstü kapalı olarak Alevi örgütlerini de eleştirerek şunları söyledi: “Şu anda Müslüman olduğunu söyleyen, fakat farklı mezhepten olduğu için ülkemdeki terör mücadelesinde ateist olanları dahi savunanların olduğunu gördüğümüz bir dünya var. Böyle bir yaklaşım tarzını görüyoruz ama lafa geldiğinde Müslümanız diyor ama öbür tarafta terörist, aynı zamanda ateist olan örgütleri bu mezhep farklılığından dolayı savunanları görüyoruz. Bunlara karşı uyanık olmak zorundayız, duruşumuzu buna göre sergilemek durumundayız. Suriye’de faaliyet gösteren yabancı savaşçılar konusunda Türkiye’ye yöneltilen suçlamalar haksızdır. Kendi vatandaşlarının terör örgütleriyle ilişkilerini takip eden, zamanında ve etkin müdahale gerçekleştirmeyen ülkelerin, sorumluluğu Türkiye’nin üzerine yıkmaya çalıştıklarını görüyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı