ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİNDE KRİTİK İPTAL

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİNDE KRİTİK İPTAL

Biden'in gelişinden kısa bir süre önce ortak açıklamanın Bu arada görüşmenin ardından ortak açıklama yapılacağı duyuruldu. Bunun için hazırlık yapıldı. Ancak ..

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde görüşen ve birlikte yemek yiyen ABD Başkanı Yardımcısı Joe Biden ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için saat 15:20'de Yıldız Sarayı'na geçti.

DİKKAT ÇEKEN İPTAL

Saat 14:00'de planlanan görüşme yaklaşık 1 saat 20 dakika gecikmeyle başladı. Bu arada görüşmenin ardından ortak açıklama yapılacağı duyuruldu. Bunun için hazırlık yapıldı. Ancak Biden'in gelişinden kısa bir süre önce ortak açıklamanın yapılmayacağı görüşmenin gerçekleştiği Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn köşküne basın mensuplarının alınmayacağı duyuruldu.

DAVUTOĞLU İLE NE KONUŞULDU

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in masaya haritaları açarak gerçekleştirdikleri görüşme yaklaşık 2 saat 15 dakika sürdü. Başbakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre görüşmede ilk olarak gündeme Biden'in dün İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantılar geldi. Başbakanın Biden'a, "Tabii ki Türkiye'de herkesle görüşebilirsiniz. Ancak hep aynı kesimden insanlarla konuşuldu. Daha geniş bir kesimin görüşlerine başvursaydınız daha iyi olurdu" dediği öğrenildi.

BİLDİRİ TEPKİSİ

Biden'in akademisyenlerin bildirisine ilişkin değerlendirmesini hatırlatan Davutoğlu'nun ABD Başkan Yardımcısına metni görüp görmediğini sorduğu ve ardından da, " El Kaide ve benzeri örgütler, ABD'de hendek kazsa, benzer eylemler yapsa siz ne yapardınız ? Birileri ardından böyle bir bildiri yayınlasa, ABD'de ne yapılırdı ? Ne tepki verilirdi" dediği belirtildi.

HAREKAT DAİRE BAŞKANI DA KATILDI

Davutoğlu- Biden buluşmasında haritalar üzerinde Suriye ve Irak konusunda mevcut askeri durum üzerine ayrıntılı değerlendirmeler yapıldığı aktarılırken, görüşmede ve yemekte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, ABD - Türk ABD Dostluk Grubu başkanı Ali Sarıkaya ve Genelkurmay Harekat Daire Başkanı Korgeneral Satı Bahadır Köse'nin Dolmabahçe'de Başbakanla birlikte Türk tarafı adına bulunan isimler olduğu açıklandı.

YEMEKTE DE KONUŞTULAR

Davutoğlu ve Biden'in yemek yerken de uluslararası meseleleri Kıbrıs sorununu ve Rusya'nın bölgedeki durumu gibi konuları değerlendirdikleri öğrenildi.

AKEL HEYETİYLE GÖRÜŞECEK, KOÇ AİLESİNE TAZİYEYE GİDECEK

Biden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Dolmabahçe'den ayrılırken, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Kıbrıs Rum Kesiminden AKEL partisi heyetini Ak Parti İstanbul İl Başkanlığında kabul edecek. Ardından da akşam saatlerinde, Divan Otele gidip Koç ailesine taziye ziyaretinde bulunacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı