ERDOĞAN BERKİN'İ UNUTAMIYOR

ERDOĞAN BERKİN'İ UNUTAMIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Bezmialem Vakıf Üniversitesi 2014- 2015 akademik yıl açılış törenine katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Bezmialem Vakıf Üniversitesi’nde akademik yıl açılış töreninde konuştu.

ÖZETLE ŞUNLARI SÖYLEDİ

Tıp alanında çok değerli araştırmalar yapılacak. Bilim adamlarımız burada yetişecektir. Kaynak noktasında sıkıntılar var. Vakıflar genel müdürümüzle değerlendirme de yapacağız. Gelirlere baktığınızda bir akar görürsünüz aynı şeyin burası için de olması çok önemli. Bugünün benim nezdimde çok farklı bir anlamı var. 12 yıl önce siyasi partim seçime girmiş ve birinciliği üstlenmişti. 12 yıl boyunca başkanlığı yaptığım için 4 öncelik belirlemiştik.
Adalet, sağlık ve emniyet… Kararlı adımlar attık, ilerledik. Çok önemli adımlar attık. Biz daha iyiyi yapmamız lazım, eksiklerimiz şüphesiz ki fazla. Herkes 12 yıl öncesine bakmıyor şimdiye bakıyor sayıyor eksikleri. Nereden nereye geldik… Her ilde üniversite açtık. Açıyorsunuz bu okulları hoca yok dediler. Hocalarımızın bunun hesabını bize sormayacak dedik. Onlar yetiştirecek dedik. Tıpta çok açığımız var. Kariyer yapma noktasında da öyle bir zihniyet var ki ön tıkıyor.
Sayın hocalarım biz uzman doktorlarımıza doçentlik, profesörlük veremez miyiz. Veririz dediler, önünü açalım dedik. Gelin Türkiye’de sağlık bilimleri üniversitelerini kuralım. Bir gün hastayım, doktor bana ilaç verdi 5 tane. Uzattım o zamanlar ilaçlar hastaneden alınıyor. 2’si var diğerleri yok eczaneden alın dediler
 

ÇOK MODERN HASTANELER YAPTIK

Sorumluluk yetkisini elimize alınca bunları değiştirdik. 12 yıllık süreçte eğitimden sonra sağlık dedik. Çok modern hastanelerimiz var. O terör estirilen yerde bile nasıl modern bir hastane.
O açılışa Yüksekova halkını tehdit ettiler, açılışa göndermediler, ölümle tehdit ettiler. Bir hemşiremiz geldi, “Başbakanım her şey iyi güzel de şehir merkezine nasıl gideceğim korkuyorum” dedi. Bunlar hain yaa… Bunlar kendi halklarına hainlik içindeler.
Sonra barış diyorlar. Bakın havaalanı yapıyoruz onu bile yaptırmıyorlar. Müteahitler tehdit ediliyor.  Size hizmet verecek yahu. Kürt kardeşlerim diyor yalan. Bırak da bitirelim şu havalimanını. Tamam bitir diyorlar, çalışıyoruz yine gelip makineleri yakıyorlar. İsteseler de bitireceğiz, istemeseler de bitireceğiz o havalimanını…

“BERKİN ELVAN KONUSUNDA YALAN SÖYLÜYORLAR”

Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybeden bir çocuğu hakkında senaryolar yazarak, reklam malzemesi yaparak aylarca istismar konusu yaptılar. Yalan söylüyorlar, ekmek almaya gitti diyorlar. Ne ekmeği. Çocukcağızı terörün içine ittiler. Sapanlarla, maskelerle resmi var.
Bunların hepsi tespit edilmiş vaziyette. Bunun için kıyametler koparanlar Diyarbakır’da öldürülen Yasin ile ilgili asla konuşmadılar. Onu ve arkadaşlarını görmezden geldiler. Niye Yasin inancını yaşayan bir delikanlıydı…

Kaynak:Haber Kaynağı