Erdoğan: 'Bedelini çok ağır ödeyeceksiniz'

Erdoğan: 'Bedelini çok ağır ödeyeceksiniz'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam'da İstişare ve değerlendirme toplantısında konuştu.

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Burada, 4 kavram üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor. 1 sabır, sebat, sadakat, sorumluluk. Öncelikle sabrımız olacak. Zafer sabrın arkasından gelir. Sebep netice ilişkisinde bu ikili vardır. Hangi yola çıkıyorsak, adımı atıyorsak sabır yanıbaşımızda ayrılmaz bir azık olacak. Ki davaya hareketimize, hedeflerimize sebat olacak. Saldırılar karşısında tezgahlar karşısında eğilmeyecek ve sebat içinde olacağız. Sadakat olacak. Davaya tam bir sadakat içinde olacağız. Birbirimize olan sadakatimiz tartışılmaz olmalı. Aramıza sokulmaya çalışılan fitnelere nifaklara rağmen bir olacak, iri olacak, diri olacak, kardeş olacağız. Unutmayın biz, öyle bir rehberin öyle bir önderin ümmetiyiz ki o önder o peygamber ümmetiyiz ki sadakatli olacağız.

'VALLAHİ BUNUN HESABINI VERECEKSİN'

Biz susan dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Ey Beşşar Esad vallahi bunun hesabını vereceksin. Bunun bedelini çok ama çok ağır ödeyeceksiniz. Rabbimin Kahhar ismi üzerine insin.

Bu katilin, bu caninin dünyada cezasını çektiğini göreceğiz inşallah.

100 bin masumu katleden hesap verecek. Suriye'de, Şam'da bununla fotoğraf çektiren CHP işte siz busunuz. Sizin yol arkadaşlarınız bunlar.

'SİZİ MİLLETİME HAVALE EDİYORUM'

Gurur duyup duymadığını bilmiyorum. Ama sizi milletime havale ediyorum.

Banyas halkına Allah'tan rahmet sabır ve baş sağlığı diliyorum.

Allah'ın yardımı ne zaman diye soran kardeşlerime İnna Nasallahu Teala.

Sevgili yol arkadaşlarım, tekrar ediyorum. Tüm dünyanın gözü sizin üzerinizde ve müslümanların ümmetin duası sizlerle ve bizlerledir.

Çözüm süreci bir tek anımızı bile israf etmeden suyun mermere damla damla değmesi gibi devamlı anlatacağız.

Hangi partiye gönül vermiş olursa olsun çzöüm süreci milli ve manevi değerlerimize halel gelemden ilerleyen bir süreçtir.

Bu süreç kimseye imtiyaz sağlamayacak.

'VİCDANİ BİR SÜREÇ'

Bu süreç vicdani bir süreçtir. O yüzden herkes vicdanını dinlesin. Tereddüdü olan kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen vicdanınızın sesini dinleyin.

Meseleye kardeşçe bakın. Eğer böyle bakarsak zayıflyan değil, şahlanan bir Türkiye fotoğrafı görürsünüz.

Daha sürecin başındayken ülkenin her yerinden rekorlar geliyor. Yatırımlara ilişkin güzel haberler alıyoruz. İnşallah bu ilk bahar kalıcı olacak.

Bu baharın güzellğini her daim yaşamaya devam edeceğiz.

Bu salonda olanlar 10.5 yılda tarih yazdınız. Milletimizin sorumluluğunu ifttiharla omuzunuzda taşıyorsunuz.

Milletle itibatınızı sağlamlaşıtırın. Günün sonunda kan tutkunları kaybeddecek. Kazanan milelet olacak. Rabbim önününüz açsın. Sizleri sevgi ve saygıyla kucaklıyorum. Hepinizi Allah'a emanet olun.