ERDOĞAN BAŞKANLIK İÇİN MECLİSİ GÖREVE ÇAĞIRDI

ERDOĞAN BAŞKANLIK İÇİN MECLİSİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Erdoğan'dan Meclis'e Başkanlık Mesajı: Duyarsız Kalamazsınız

Başkanlık sistemiyle ilgili konuşan Erdoğan, "Bu konuya meclisimizin, mecliste temsil edilen siyasi partilerimizin daha fazla duyarsız kalamayacağı kanaatindeyim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarları kabulünde konuştu. Başkanlık sistemi ile ilgili mesajlar veren Erdoğan, "Artık milletimizin de açık ve güçlü bir talebi haline gelmiş olan bu konuya meclisimizin, mecliste temsil edilen siyasi partilerimizin daha fazla duyarsız kalamayacağı kanaatindeyim." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

7 Haziran - 1 Kasım sürecinde yaşananları gördük. Bunu bizzat ben de gördüm. Bürokratik oligarşi ülkelerin felaketidir. Millete daha iyi hizmet verecek sistemi kurmak için yeni anayasa ve başkanlık sistemi diyoruz.

"MECLİSİMİZİN ARTIK DUYARSIZ KALAMAYACAĞI KANAATİNDEYİM"

Dünyanın en gelişmiş ülkeleri madem ki bugün başkanlık sistemiyle yönetiliyor, demek ki burada bir özellik var. Öyleyse biz bundan niye korkuyoruz, niye çekiniyoruz, niye kaçıyoruz? Dert başka. Bu konuda karar mercii önce TBMM, ardından milletimiz olacaktır. Ama artık milletimizin de açık ve güçlü bir talebi haline gelmiş olan bu konuya meclisimizin, mecliste temsil edilen siyasi partilerimizin daha fazla duyarsız kalamayacağı kanaatindeyim.

"SİZ MUHTARLARIMIZ DA BU MESELEYİ GÜNDEME GETİRİN"

Siz muhtarlarımızdan da bu meseleyi hem milletimiz hem de tüm partilerden siyasetçiler nezdinde gündeme getirmenizi, düşüncelerinizi kendileriyle paylaşmanızı bekliyorum.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı