ERDOĞAN BAŞKANLIK İÇİN İLK KEZ UMUTSUZ KONUŞTU

ERDOĞAN BAŞKANLIK İÇİN İLK KEZ UMUTSUZ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Başkanlık için yeter sayı çıkmazsa, Cumhurbaşkanı ve Başbakan olarak uyum içinde hizmeti sürdürürüz" diyerek Anayasa'nın ihlalini sürdürebileceğini söyledi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır ziyareti dönüşü uçakta gazetecelere açıklamalarda bulundu. Sabah'ta yer alan habere göre Erdoğan, başkanlık için Meclis'te yeterli sayının çıkmaması durumunda "uyum içinde çalışmaya devam ederiz" sözleriyle fiili durumun devam edeceğinin işaret etti.

Haberden bir bölüm şöyle:

Partili cumhurbaşkanı gibi yarı başkanlık gibi geçiş formüllerinden bahsediliyor. Bunlar, muhalefetin daha çok destek verebileceği düşünülerek söylenen formüller. Böyle bir geçiş formülü sorunu öteler mi?
Parlamentonun yeterli sayıyı yakalaması lazım ki, bu iş çözülebilsin. Eğer yeterli sayıyı yakalayamıyorsa, biz cumhurbaşkanı ve başbakan olarak uyum içinde milletimize hizmeti sürdürürüz. Ama milletimize başkanlık sistemine yanaşmayanların kimler olduğunu da anlatmamız lazım. Biz milletin ne istediğine bakarız. Meclis'te AK Parti dışındaki partilerin ne halde oldukları ortada. Ana muhalefet partisi dahi kendi içinde sıkıntılı. Gruba getirdikleri tabanlarının orada Cumhurbaşkanı'na, kurucusu olduğum partideki arkadaşlara küfretmeleri, bu duruma hiçbir müdahalede bulunulmaması, ana muhalefet partisine yakışmıyor. Ben dava açtım. AK Partili milletvekilleri, hatta teşkilatlar da dava açıyor.

Suriye konusunda farklı bir denklemin düşünüldüğü, Türkiye'nin politikalarında da birtakım farklılıklar yaptırılacağı yönünde söylentiler var.

Bölgedeki gelişmeleri hassasiyetle takip ediyoruz. Teşrin barajı, batısı doğusu önemli. Münbiç konusu önemli. Azez, Azez'in güneyi yani Rakka önemli. Orada koalisyon güçleri var ve elbette onlarla beraber çalışırız. Ama gereken yapılmazsa, verilen sözler tutulmazsa, kendi göbeğimizi kendimiz kesmek durumunda kalabiliriz.

Obama ile 70 dakika telefonda görüştünüz. Herhalde size birtakım taahhütlerde bulunulmuştur.
Bulunuldu. Taahhütler yerine getirilecek mi göreceğiz.

Kaynak:Haber Kaynağı