ERDOĞAN ; AVLUDA ARKADAŞIYLA VOLTA ATIYOR

ERDOĞAN ; AVLUDA ARKADAŞIYLA VOLTA ATIYOR

Afrika çıkarmasını tamamlayıp yurda dönen Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilere Türkiye'nin gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 
'Arkadaşlarıyla avluda volta atıyor'
Afrika çıkarmasını tamamlayıp yurda dönen Başbakan Erdoğan, uçakta gazetecilere Türkiye'nin gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 
Tahsin GÜNER / İSTANBUL
1.01.2013 12:50

"TELEVİZYONU YA KONULDU YA KONULUYOR"
 
Erdoğan, kölelik ticareti için kölelerin tutulduğu Gore Adası'nda Fransızların verdiği bir heykelin iade edilmesi yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine "Adeta dalga geçiyorlar. Bir taraftan o bir taraftan giyotine giden köle. Ama şunu unutmayın ki orada yedi metre 60 santimetre karelik o alanın içerisinde 12 kişi o zaman yatıyordu. Bizde 12 metre karede bir kişi yatıyor. Yatağı var, televizyonu ya konuldu ya konuluyor. Ve bir de günde bir saat beş tane arkadaşıyla avluda volta atıyor. Ve kopan kıyametleri de biliyorsunuz. Batı'yla bizim farkımız budur. Ve onlar (Afrikalılar) masum insanlardı. Onlar kimseyi öldürmemişlerdi. Çalınmış insanlardı. sadece fizikleri değil, onların ruhlarını çaldılar. Halen devam ediyor. Şimdi farklı şekilde, modernize ediyorlar." ifadelerini kullandı.
 
"ORAYLA İLGİLİ ADIMLARIMIZ BELLİ"
 
Başbakan Erdoğan'a ayrıca İmralı'yla görüşmeler konusunda BDP'nin talepleri ile Selahattin Demirtaş'ın, Öcalan'ın koşullarını görüşmeye müsait hale getirilmesi yönündeki talebi hatırlatıldı. Erdoğan, "Bir defa İmralı'nın koşulları dünyada hiçbir ülkede olmayandan çok daha iyi koşullardır. Burada adeta özel bakım söz konusudur. Ve ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş kişilere kendi yakınları rahatlıkla gidebiliyor. Kendileriyle görüşebiliyor, hiçbir manisi yok. Bunun yanında da özel izne tabi olarak adalet bakanlığımız kendi inisiyatifiyle yeri geldiği zaman uygun olanlara müsaade edebilirsin, izin verebilirsin, bunları da yapıyor zaten." değerlendirmesinde bulundu. 
 
İMRALI'DA ADETA ÖZEL BAKIM SÖZ KONUSU
 
İmralı'nın koşulları dünyada hiçbir ülkede olmayan, çok daha iyi koşullardır ve burada adeta özel bakım söz konusudur. Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş kişilere kendi yakınları rahatlıkla gidebiliyor. Kendileriyle görüşebiliyor hiçbir manisi yok. Bunun yanında da özel izne tabi olarak adalet bakanlığımız kendi inisiyatifiyle yeri geldiği zaman uygun olanlara müsaade edebilirsin, izin verebilirsin, bunları da yapıyor zaten. Öcalan 12 metrekarelik yerde kalıyor, karyolası, her şeyi var. Radyosu vardı, şimdi o radyoyu televizyon ile değiştirecekler. Ben talimatı verdim belki de değiştirmişlerdir bile. Talimatı vereli epey oldu. Bir televizyonu oraya koyun dedim.