ERDOĞAN ATATÜRK'E ÇATTI SOSYAL MEDYA YIKILDI

ERDOĞAN ATATÜRK'E ÇATTI SOSYAL MEDYA YIKILDI

Başbakan Erdoğan Viyana'da yaptığı konuşmada bu kez Atatürk'ü hedef aldı, Erdoğan'a tepki yağdı.

Dün Viyana’da konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde; ‘Hani Mustafa Kemal demir ağlara düşkündü, biz ördük biz’ dedi. Erdoğan’ın Atatürk’ü hedef alan bu sözlerine tepki yağdı.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde defalarca kuşatılan ve işgal edilemeyen Viyana’da; “Kanuni’nin torunlarıyız” diyen Erdoğan’ın konuşmasının o bölümü şöyle:

‘Hani Mustafa Kemal demir ağlara çok düşkündü’

“Hani Gazi Mustafa Kemal demir ağlara çok düşkündü. Biz ördük biz. Şu anda raylarını bile 10 metreden fazla yapamayan bir Türkiye vardı. Biz şimdi 70 metre uzunluğunda ray imal ediyoruz. Onlar perçinle yapıyordu, biz kaynak sistemiyle yapıyoruz. Neden? İnsanımızın trenle yolculuk esnasında rahatsız olmasını istemiyoruz. Tangır tungur gitmeyecek, böyle hiç gürültü yapmadan gitsin istiyoruz. Artık öyle ilkel vagonlar falan yok. Türkiye’de artık bunun da üretimini başlattık ve yüksek hızlı tren. Şu anda Eskişehir-Ankara çalışıyor. Ankara-Konya çalışıyor. Konya-Eskişehir çalışıyor. İnşallah bir iki hafta içerisinde Eskişehir-İstanbul’u da açıyoruz.”

"Ah benim gurbetteki kardeşlerim. Öyle hainler var ki, düşünebiliyor musunuz, Eskişehir-İstanbul arasında 250’ye yakın noktada maalesef oralarda kabloları söktüler. Oraları tamamıyla maalesef engellediler. İstanbul’dan Ankara’ya 3 saat 15 dakikada söyleyecek. Bugünleri gördük, bu CHP , MHP konuşuyorlar. Zaten beş yıllığına iktidara geldi ama üç buçuk yıl dayanabildi, çekti gitti. Ya kimse çek git demiyordu niye ayrıldın? Beceremediler. Diğerine zaten benim milletim iktidar vermiyor. Çünkü asla onlara güvenmezler. Bakınız o kadar ilginç ki göreve geldik, 26 tane havalimanı vardı. Şimdi 52 havalimanı var. 79 senede 26 havalimanı ama 12 senede buna 26 havalimanı daha ilave ettik. Hangi vilayette olursan ol en fazla yarım saat ile 45 dakika arasında havalimanına ulaşacaksın demektir. Yeni yapılmakta olanlar da var.”

BAKANI ERDOĞAN’I YALANLIYOR: ATATÜRK RAKAMLARINA ULAŞAMADIK

Eski Ulaştırma Bakanı, Başbakan Danışmanı Binali Yıldırım, hızlı tren tanıtımı yaptığı basın toplantısında, demiryolu taşımacılığıyla ilgili rakamlar vermiş ve ”Bin 400 kilometre yeni demiryolu çalışması yapılıyor. 1923–1946 arasında bir yılda yapılan demiryolu uzunluğu 128 kilometreydi. 1946–2003 yılları arasında bu oran, yılda 11 kilometreye düştü. 2003′ten sonra, şu anda yılbaşına düşen demiryolu yapımı 107 kilometreye ulaştı. Hala Atatürk döneminin rakamlarına ulaşamadık” diye konuşmuştu.

O SÖZLERE TEPKİ YAĞDI:

Umut Oran ‏@UmutOranCHP
Bu haksızlığın esas faili olan Erdoğan ise Viyana’da bir kez daha Atatürk’e dil uzatma hadsizliğini gösterdi. Atatürk sadece bu memleketi demir ağlarla örmedi, o ağların örüleceği vatan toprağını da kurtardı.

Beyhan Diktürk Afaca ‏@beyhanafacan

Atatürk 1938 yılında vefat etti. Yıl 2014 gitmiş,Demir ağlar bilmem neymiş,işte düşmanlık,kindarlık.

şengül hablemitoğlu ‏@s_hablemitoglu
Günaydın; ray, tren, demir ağlar vs. dr.lar çaresiz bu durum karşısında kale almayın diyorlar…

Tolga Tastan ‏@winner8989
Başbakanın ‘demir ağlar’ konuşmasını çok talihsiz bulmakla beraber, ayıplıyorum, kantarın topuzu iyice kaçmaya başladı.

Murat Şeker ‏@sekermurat 
Demir ağlar…. tren rayı… 90 yıl sonra….

T.C. Melih Samur ‏@melih_samur 
Yüce Atatürk için ülkeyi kurtardı yoktan var etti denilir iken sen öldüğünde en fazla yol yaptı denilecek kıyas yaparken bu aklında olsun

Kaynak:Haber Kaynağı