ERDOĞAN AĞUSTOS'TA ADAY OLMAYACAK

ERDOĞAN AĞUSTOS'TA ADAY OLMAYACAK

Erdoğan Konya'da yaptığı Cumhurbaşkanı adaylığı için öyle bir açıklama yaptı ki herkes çok şaşırdı.

Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı Profili Çizdi Ama !

Başbakan Recep tayyip Erdoğan, 30 Mart yerel seçimlerinde "sesi kısıldığı" için konuşma yapamadığı Konya'da düzenlenen açılış mitinginde önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasında öyle bir ayrıntı vardı ki, kalabalığın dikkatini çekmese de " cümlelerin içerisinden" çok ilginç bir anlam çıkartıldı.

Başbakan Erdoğan gündeme ilişkin bir çok konuda aşina olduğumuz açıklamalarının yanı sıra, Ağustosta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, Cumhurbaşkanı adayını tarif ederken öyle bir tanımda bulundu ki, bu tanımlamaya kendisi hiç uymuyordu. Verdiği mesajda tüm partili seçmenlerin destekleyeceği bir aday profili çizen Erdoğan'ın açıklaması, zaten karışık olan kafalara yeni soru işaretleri ekledi.

HAVAALANINA SİVİL GİRİŞİ YASAKLANDI

 İstanbul'dan özel 'Ana' uçağı ile Konya'ya gelen Başbakan Erdoğan, ilk olarak TÜBİTAK'ın desteğiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Türkiye'nin ilk Bilim Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan'ın gelişi nedeniyle havalimanına sivil arac alınmayınca, yolcular valizlerle güvenlik noktasından aprona kadar gitmek zorunda kaldı. 

AKP'NİN ADAYI KİM OLACAK

Erdoğan'ın Konya'da yaptığı açıklamada yaptığı Cumhurbaşkanı adayı tanımına kendisi uymuyor. Çünkü açıklamasına göre, AKP adayına CHP, MHP ve BDP'den de destek geleceğini söylüyor. 30 Mart Yerel Seçimlerinde Erdoğan ve AKP'nin sarfettiği büyük efora rağmen oylarında 2 milyona yakın kayıp yaşandığı gerçeği var. Bu durumda Başbakan'ın bahsettiği AKP Adayı kim olabilir?

ABDULLAH GÜL İLE GİZLİ ANLAŞMA MI VAR?

Akla ilk sırada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül gelse de, siyaset kulislerinde Gül'ün adaylığına, Erdoğan'ın sıcak bakmadığı görüşü hakim.  Kulisler bu konuda "Eğer Abdullah Gül yeniden aday gösterilirse büyük sürpriz olur" görüşünde birleşiyorlar. Ancak Erdoğan'ın kafasından geçenleri anlamak mümkün değil. Bazı yorumculara ait, "Aralarında anlaşma sağlandı, Gül yine Cumhurbaşkanı olacak, Erdoğan da Başbakan kalacak, yeni yasal düzenlemeler ile yetkiler dengelenecek" şeklinde görüşler de var..  Söylentiler bu şekilde de olsa geçmişte yaşananlar Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Türkiye'yi sürprizlerin beklediğine işaret ediyor. İşte Erdoğan'ın bu konuda Konya'da söyledikleri.

ERDOĞAN'IN TARİF ETTİĞİ CUMHURBAŞKANI ADAYI

Cumhurbaşkanlığı için aday ismin milletçe üzerinde ittifak edeceği bir isim olacağını belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü. "İstiyoruz milletimizin seçtiği Cumhurbaşkanı, CHP'ye ders olsun, MHP'ye bir ders olsun. MHP'ye gönül veren kardeşlerimin de, CHP'ye gönül veren kardeşlerimin de, BDP'ye gönül veren kardeşlerimin de inanıyorum milletçe üzerinde ittifak edeceği bir isim olacak" dedi.

İşte; Erdoğan'ın bu ilginç tarifi siyasi kulislerde soru işaretlerine neden oldu. Erdoğan'ın "Hayat memat meselesi" olarak ima edip girdiği 30 Mart Yerel Seçimlerinde, %45 destek aldığı netken, yaklaşık 3 ay sonra yapılacak seçimde çoğunluğun desteğini alamayacağını belirten siyasi yorumcular, açıklamanın "Erdoğan'ın kafasında başka bir aday var." şeklinde yorumlanabileceği konusunda hem fikirler. Erdoğan'ın bir isim vermemesinin ise AKP'nin adayının Abdullah Gül olmayacağı, AKP'nin aday göstermemesi durumunda ise Gül'ün söylediği gibi köşesine çekileceği yorumları yapılıyor. Kulisler" Eğer Erdoğan'ın adayı Gül olsaydı, şimdiden açıklamakta mahsur görmezdi" şeklinde yorum yapıyorlar.

BUNLARIN YAYIN ORGANLARINA SAKIN EVİNİZE SOKMAYIN

Erdoğan Konya konuşmasında yine Fethullah Gülen'i ağır bir şekilde eleştirdi. Miting alanındakilere şu öğütlerde bulundu. "Bunların okullarına sakin ha önümüzdeki yıl çocuklarını vermeyin. Okuyanlar varsa alın. Dershanelerine göndermeyin. Devlet olarak cumartesi ve pazar günleri ücretsiz takviye kursları düzenleyeceğiz. Bunların yayın organlarını sakın evlerinize sokmayın" dedi. Cumhurbaşkanı adayını tarif ederken tüm siyasi kesimlerin AKP adayını beğeneceğini ima eden Başbakan'ın listeye Cemaat tabanını almaması, söz konusu adayın "Cemaate çok uzak olacağının" bir göstergesi mi sorusuna neden oldu.

KONUŞMAYA EZAN ARASI

Erdoğan, akşam ezanının okunması nedeniyle konuşmasına ara verdi. Ardından tekrar konuşmasını sürdüren Erdoğan, alandakilere rabia işareti yaptırıp, "Tek millet, tek vatan, tek devlet' sözlerini söyletti. Rabia işaretinin, Mısır'ın devrik lideri Mursi'ye destek olarak başlatmasının ardından, Erdoğan'ın işaretin anlamını değiştirmesi yine "Hangi Erdoğan" tartışmalarına neden olacak gibi görünüyor?"

Kaynak:Haber Kaynağı