ERDOĞAN ADI TRABZON'U FENA KARIŞTIRDI

ERDOĞAN ADI TRABZON'U FENA KARIŞTIRDI

'Akyazı Dozer Cemil’dir, Şenol Güneş’tir, H. Avni Aker’dir

TRABZON’da yapımı süren Akyazı Spor Kompleksi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verilmesinin önerilmesi kentte büyük tartışma başlattı.
CHP ve MHP öneriye şiddetle karşı çıkarken, stadyumun kapılarına 'Akyazı Dozer Cemil’dir, Şenol Güneş’tir, H. Avni Aker’dir. RTE olamaz' yazıları yazıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, dün yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında yapımı devam eden Akyazı Spor Kompleksi’nin adının, projeye katkılarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi olmasını gündeme getirdi. Akyazı Mahallesi’nde inşaatı süren ve içinde 41 bin 500 kişilik stadyumun da bulunduğu Akyazı Spor Kompleksi’nin adının Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi olarak değiştirilmesi önerisi, oy çokluğu ile Kültür Komisyonu’na sevk edildi. Kültür Komisyonu tarafından değerlendirilecek olan öneri, AK Parti’nin üstünlükte olduğu komisyonda kabul edildikten sonra Cuma günü Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tekrar oylanacak ve büyük ihtimalle kabul edilecek.

'ŞİKE ANITINA İSMİNİ VERSİNLER'

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu girişimi kentte büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdi. MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, herkesin ortak değeri olan Trabzonspor’un siyasete alet edilmemesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

"Sayın Belediye Başkanı Trabzon’un her meselesini çözmüş, her hizmetini tamamlamış ve bütün vaadlerini yerine getirmiş de, sıra Trabzonspor Akyazı Spor Kompleksi’ne isim vermeye mi gelmiştir? Trabzonspor’un 2010- 2011 sezonu şampiyonluk kupası, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı, koruduğu, kolladığı ve toz kondurmadığı federasyon tarafından gasp edilmemiş midir? Trabzonsporlu olmadığı tescilli olan birinin ismini Trabzonspor’un en büyük tesisine önermek hangi akla hizmettir? Bütün hukuki süreçler lehinde sonuçlandığı halde, Trabzonspor’a hak ettiği kupasını siyasi iktidar gücünü kullanarak verdirtmeyen Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini önermek, bütün Trabzonsporlularla alay etmektir. İşgüzar girişimiyle Trabzonspor yönetiminin yetkilerine de müdahale eden Belediye Başkanı, stadın ismi için yapılacak sponsorluk anlaşması öncesinde kafa karışıklığı oluşturmuş ve Trabzonspor’un maddi menfaatlerine de büyük zarar vermiştir. Komplekse ayrı, stada ayrı isim vermek, yapılacak sponsorluk anlaşmasını olumsuz etkileyecek bir faktördür. Stadın isim hakkıyla Trabzonspor’a büyük bir gelir temin edilmesi söz konusu olduğuna göre, benzer şekilde kompleksin isim hakkı da bu sponsorluk anlaşmasına dahil edilerek daha fazla gelir elde edilmesi pek ala mümkündür. Bu itibarla Sayın Belediye Başkanı kendi yetki alanındaki görevleri yerine getirmeli, üstüne elzem olmayan saçma sapan teklifleriyle değil, icraatları ve hizmetleriyle gündeme gelmelidir. Sayın Belediye Başkanı, çok meraklı ve istekliyse; seçimden önce yapmayı vaat ettiği şike anıtına Trabzonsporluların onayını almak kaydıyla Recep Tayyip Erdoğan ismini verebilir."

'GEREKİRSE TOPLANTIYI BASACAĞIZ'

CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise, Trabzonspor’un 2010– 2011 sezonunda kazandığı şampiyonluk kupasının, tüm yasal süreçler bitmesine rağmen bordo– mavili takıma verilmemesinin tek sorumlusunun dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ileri sürerek, "Böyle birisinin adının Trabzonspor’un stadyumunun da bulunduğu komplekse verilecek olmasına asla izin vermeyeceğiz. Gerekirse tüm CHP’liler olarak Cuma günkü meclis toplantısını basacağız" diye konuştu.

'STADYUMUN İSMİ AYRI OLABİLİR'

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise tartışmalarla ilgili şunları kaydetti:

"Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dünkü toplantısında önerilen husus Akyazı bölgesinde yapılan hizmetin yasasını çıkartan, inşaatını başlatan ve sürdüren dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bir teşekkür ve vefalılık kararıyla ilgilidir. Önerilen, Gençlik Spor İl Müdürlüğü binaları ve kamp eğitim tesisleri kuruluşlarının bulunduğu spor kompleksine ismin verilmesidir. Dünkü Belediye Meclis toplantımızda da dile getirdiğimiz gibi 41 bin 500 kişilik stadın isim hakkı ve bunun Trabzonspor'un geleceği için kullanılması tamamen Trabzonspor'a aittir. Önerilen spor kompleksi ismi stadyumu kapsamamaktadır. Hatta Trabzonspor'un değerlendirmesine göre stadyuma ismi hakkının verileceği kuruluşla birlikte Hüseyin Avni Aker ismi de orada yaşatılabilir." 

STADYUMUN KAPILARINA SLOGAN YAZDILAR

Konunun belediye meclisinde görüşüldüğü haberinin duyulması üzerine Trabzon 19 Mayıs Spor Salonu’nu çevreleyen duvarlar ve Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nun giriş kapılarına çeşitli tepki sloganları yazıldı. Sloganlarda 'Akyazı Dozer Cemil'dir, Şenol Güneş'tir, H. Avni Aker'dir. RTE olamaz', 'Akyazı Hüseyin Avni Aker’dir' ifadeleri dikkat çekti.

TEMELİNİ ERDOĞAN ATMIŞTI

Akyazı Stadyumu ve Spor Kompleksi’nin temeli Başbakanlığı döneminde 24 Kasım 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. Resmi sitesi 'akyazistadi.com'da yer alan bilgilere göre 29 Mayıs 2015’te bitirilecek projede, 41 bin 513 koltuklu stadyum, 2 adet çim saha, 5 adet halı saha, Kamp Eğitim Merkezi ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü hizmet binası bulunuyor. Toplam inşaat alanı 418 bin metrekare olan projede, deniz dolgusundan kazanılan alan üzerine yapılıyor. TOKİ tarafından Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadyumu, 19 Mayıs Spor Salonu, Akçaabat Fatih Stadyumu ve Trabzon Otogarı’nın arsaları karşılığında yaptırılan Akyazı Spor Kompleksi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredilecek, ardından kompleks içindeki stadyum Trabzonspor’a kiralanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı