ERDOĞAN AÇIK ARA ÖNDE

ERDOĞAN AÇIK ARA ÖNDE

Mahir Ünal açıklama yaptı.

Kahramanmaraş'da, Valilik tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde protokol üyeleriyle tokalaşmak isteyenler, uzun kuyruklar oluşturdu.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yapılan bir araştırmaya göre Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara önde olduğunu savundu, "Türkiye bir güven adası haline gelecek" dedi.

Kahramanmaraş Valiliği tarafından Mahmut Bakır Parkı'nda bayramlaşma töreni düzenlendi. Törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Kerim Acar, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Parkta düzenlenen bayramlaşmaya katılan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, sırayla kendilerini ayakta bekleyen protokol üyeleriyle tokalaşıp bayramlaştı. Protokoldekilerin zaman zaman tokalaşmaktan yorulduğu törene katılanlara, pasta ve meyve suyu ikram edildi.

ÜNAL: TÜRKİYE GÜVEN ADASI HALİNE GELECEK

Törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, iç karışıklıkların ve savaşın yaşandığı Müslüman ülkelere barış ve esenlikler diledi. Ünal, Türkiye'nin halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı ile siyasi ve ekonomik istikrarın merkezi haline geleceğini belirterek, "Türkiye şuanda ilk defa doğrudan, millet kendi Cumhurbaşkanı'nı seçiyor. Bu Türkiye için tarihi bir adım ve dönemeç. Türkiye bu süreçte çok önemli bir adım atıyor. Türkiye bir vizyon belgesiyle tanıştı, Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesiyle tanıştı. Türkiye artık 12, 15 yıl sonrasını görebiliyor ve planlıyor. Bu bir güven ve istikrarın sonucu. Artık seçilmiş Cumhurbaşkanı'yla beraber Türkiye, hem siyasi istikrarın, hem ekonomik istikrarın merkezi haline gelecek. Türkiye bir güven adası haline gelecek. Çünkü milletin iradesi siyasete ve devlete ne kadar çok yansırsa; devlet o kadar şeffaflaşır, demokratikleşir ve milletin kendi iradesi doğrultusunda ülkenin gelişimine büyük bir katkı sağlar. 10 Ağustos'ta inşallah Türkiye yeni Cumhurbaşkanı'yla yoluna edecek" dedi.

'GURBETÇİLERİN TERCİHİ ERDOĞAN GÖZÜKÜYOR'

Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili kamuoyunda yapılan bir araştırmaya göre AKP'nin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açık ara önde olduğunu ve yurt dışındaki seçmenlerin de tercihi Erdoğan'dan yana kullanacaklarını savunarak şunları söyledi:

"İlk defa yurt dışındaki vatandaşlarımızda oy kullanacaklar. Konsolosluklarımızda randevu sistemiyle randevularını aldılar. Belli merkezlerde kurulan sandıklarda oylarını kullanacaklar ve yine eskiden olduğu gibi gümrük kapılarında da oy kullanabilecekler. Bu konuda yapılan bir tane kamuoyu araştırması var. Yine kamuoyu araştırmasında da şuanda Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan açık ara önde gözüküyor. Çünkü son 12 yılda Türkiye'nin gelişimini en çok yurt dışındaki vatandaşlarımız hissettiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin pasaportunun değer kazanması, yaşadıkları ülkede onlara sahip çıkılması ve Türkiye vatandaşı olmaktan da gurur duyar hale geldiler. Çünkü artık büyük elçiliklerimiz, konsolosluklarımız onların hizmetkarı gibi çalışıyor. Onların sorunlarını çözmek, yardımcı ve destek olmak için çalışıyor. Zaten son 2 ay içerisinde de sayın Cumhurbaşkanı adayımızın, sayın Başbakanımızın yurt dışında yaptığı mitingleri gördünüz. Türkiye'de miting yapar gibi yurt dışında da çok büyük; 35 bin, 40 bin kişilik mitingler yaptı. İnşallah bu seçimde de yurt dışındaki vatandaşlarımız tercihlerini Erdoğan'dan, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dan yana kullanacakları gözüküyor."

VALİDEN BİRLİK VE BERABERLİK TEMENNİSİ

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ise bayramı birlikte geçirmenin sevincini yaşadıklarını ifade ederek, İslam coğrafyası için de birlik ve beraberlik temennisinde bulundu, "Ben bu bayramı bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum. İslam alemindeki bu sıkıntılar, savaş hali hepimizi elbette bu bayramda en çok üzen konu. Bunun da bir an önce çözümlenmesini, İslam coğrafyasındaki bu ateşin dinmesini, katliamın sona ermesini ve İslam coğrafyasının birlik ve beraberlik duygusu içinde Ramazan ve Kurban bayramları ile dini günleri güzel şekilde kutlamasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

MHP'Lİ DEDEOĞLU: DIŞ MİHRAKLAR MÜSLÜMANLARI KATLETMESİN

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu da, Türk ve İslam ülkelerindeki ölümlerin son bulmasını dileyerek, şunları söyledi: 

"Dünyada şu anda Müslüman ve Türk katliamı bir an önce durdurulsun. Buna bir son verilsin. Müslüman kardeşlerimiz birbirlerini öldürmesinler. Dış mihraklar Müslümanları katletmesin, Türkler'i katletmesin. Dünyada birlik ve beraberlik olsun, barış olsun. Bu temennilerle Türk İslam alemi ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimin bayramını kutluyorum."

Bayramlaşma, yaklaşık 3 saat sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı