Erdoğan ABD'li yazar hakkında suç duyurusunda bulundu

Erdoğan ABD'li yazar hakkında suç duyurusunda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter hesabından kendisini sürekli hedef gösteren ABD'li yazar ve eski Pentagon çalışanı Micheal Rubin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Michael Rubin hakkında, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

ESKİ PENTAGON ÇALIŞANI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerikan Girişimcilik Enstitüsü uzmanı Michael Rubin hakkında, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla "Cumhurbaşkanı'na hakaret" ve "Örgüt adına suç işlemek" sebebiyle suç duyurusunda bulundu.

AVUKATI 9 SAYFALIK DİLEKÇE VERDİ

Dilekçede, "Michael Rubin'in akıl ve mantık dışı suçlamaları ve hakaret içeren paylaşımlarının sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik kin ve öfkenin yansıması değil Türkiye Cumhuriyeti'ne duyduğu husumetin de bir yansıması olduğu" belirtildi.

PAYLAŞIMLAR FETÖ ADINA YAPILIYOR

Eski Pentagon çalışanı ve ABD'nin Ortadoğu ve Türkiye uzmanı olan Rubin, geçen sene Mart ayında yayımlanan yazısında, Türkiye'de askeri darbe olasılığının yüksek olduğunu dile getirmişti.

İDAMLA BİLE TEHDİT ETMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaptığı paylaşımlarda ise "üçüncü bir darbe olabileceğini ve bunun Erdoğan'ın canına mal olabileceğini" ileri sürmüştü.

Rubin'in geçen ayki ABD ziyaretinden önce Erdoğan'ı etiketleyerek yaptığı, "Erdoğan'ın Türkiye'den ayrılması şu aşamada riskli olabilir mi? Geri dönememe ihtimali olabilir mi?" ifadelerini kullandığı paylaşımı tehdit olarak yorumlanmıştı.

İlgili Haberler