Erdoğan 10 Kasım konuşmasında Atatürk'ü böyle andı

Erdoğan 10 Kasım konuşmasında Atatürk'ü böyle andı

AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Sarayında yaptığı 10 Kasım konuşmasında Atatürk döneminden örnekler vererek ilginç bir sonuca ulaştı.

Son bir kaç aydır Atatürk söylemleri ile gündeme gelen AKP Genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile AKP teşkilatı 10 Kasıma'ı anma için Anıtkabir'e davret pankartları asmıştı.

BÖYLE SUÇLADI

Ancak Erdoğan'ın 10 Kasım'ı anma için yaptığı konuşmada yine Atatürk'ü suçladığı ortaya çıktı. ABC gazetesinin haberine göre Erdoğan 10 Kasım nedeniyle yaptığı konuşmada, “Ülkemizin bugün güney sınırlarında yaşadığı güvenlik sorunlarının en önemli sebebi, Misak-ı Milli'den verilen tavizlerdir” dedi. Haber şöyle sürüyor

SARAYINDA DÜZENLEDİĞİ TÖRENDE KONUŞTU

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurtuluş Savaşı’nın lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 79’uncu yıldönümü nedeniyle Saray’da düzenlenen törende konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yaşadığı sorunlardan Mustafa Kemal Atatürk’ü sorumlu tuttu. Erdoğan, “Ekonomik ve siyasi boyutunu bir kenara bırakarak söylüyorum, ülkemizin bugün güney sınırlarında yaşadığı güvenlik sorunlarının en önemli sebebi, Misak-ı Milli'den verilen tavizlerdir. O tavizler verilmeseydi şu anda nerede olduğumuzu anlayın, hatırlayın. Dün bizi Misakımilli'nin gerisine düşürenler, bugün Lozan'ı da bir kenara bırakıp Sevr'e doğru giden bir hesap içindeler ancak göremedikleri bir şey var; bugünkü Türkiye, dünün Türkiye'si değildir” dedi.

BİRDEN BİRE ATATÜRK'Ü NEDEN SAHİPLENDİ

Erdoğan, oy kaybı nedeniyle Atatürk’ü sahiplenmelerine yönelik eleştirilere de yanıt verdi. Erdoğan, “Biz Atatürk’e Atatürk’e dedik diye bir sürü senaryo yazıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise ne diyeceğiz? Atatürk’ü ruhu faşist, söylemi Marksist çevrelere mi bırakacağız?” dedi.

ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Ülkemizde eskiden beri hep bir Atatürk ve Atatürkçülük tartışması yaşanmaktadır. Özellikle tek parti CHP'si döneminde tarihimizin bu önemli kurucu liderinin ismi öylesine istismar edilmiştir ki milletimizin gönlündeki Atatürk ile sonradan kavramsallaştırılan Atatürkçülük arasında çok büyük bir fark ortaya çıkmıştır.

Milletimizin Gazi'ye hürmeti sonsuzdur. Milletimizin Mustafa'ya saygısında en küçük bir tereddüt yoktur. Milletimizin Kemal'le de en küçük bir sorunu bulunmuyordur. Milletimizin soyadı olarak kendisine verdiği Atatürk konusunda da hiçbir sıkıntısı olmadığını gayet iyi biliyoruz. Peki buna rağmen ne için böyle bir tartışma hep süregelmiştir. Bunun cevabı, darbecilerin, cuntacıların, vesayet odaklarının, ülkenin tarihine, milletin değerlerine düşmanlık eden kesimlerin kendilerini 'Atatürkçülük' kılıfı altında gizlemeye çalışmış olmasıdır

Atatürk ebediyete irtihal ettikten sonra o ana kadar Türk Lirası üzerinde Atatürk'ün resmi vardı. Atatürk'ün irtihalinden sonra o resim paranın üzerinden kaldırılmış ve onun yerine İnönü'nün resmi konulmuştur. Bunu yapan kim? İşte o zamanki CHP zihniyetinin ta kendisidir. Bugün Merkez Bankası'ndaki para serilerine baktığınız zaman bunu görürsünüz. Bu tarihten sonraki CHP önce İsmet İnönü'nün, daha sonra da başına geçen diğer genel başkanlarının CHP'si olmuştur. Bugünkü CHP de malum şimdiki başında bulunan zatın CHP'sidir. Böyle bir partiyle Atatürk arasında ilişki kurmak Gazi'ye yönelik en büyük bühtandır.

İlgili Haberler