ERDAL TOSUN HAYATINI KAYBETTİ

ERDAL TOSUN HAYATINI KAYBETTİ

Edinilen bilgiye göre Levent’ten Sarıyer istikametine seyir halindeki 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü, kavşağa girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Oynadığı çok sayıda tiyatro oyunu, dizileri ve filmleriyle gönüllere taht kuran Erdal Tosun, Sarıyer’de geçirdiği trafik kazası sonucu 53 yaşında hayatını kaybetti. Tıpkı kendisi gibi babası ünlü oyuncu Necdet Tosun'un da başına geldiği gibi talihsiz bir kaza Erdal Tosun'u da aramozdan aldı. İşte ayrıntılar.

Tosun’un geçirdiği kaza saat 06.30 sıralarında Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı’nda meydana geldi.

1 ÇOCUĞU VARDI

Hayatını kaybeden Erdal Tosun'un cansız bedeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Erdal Tosun ilk ve tek evliliğini 1995 yılında İlknur Tosun ile yaptı ve bu evlilikten 1996 yılında Zeynep Kiraz adından bir kız çocuğu oldu. Çift 20 yıl evli kaldıktan sonra geride bıraktığımız yıl boşandı.

BÖYLE TALİHSİZLİK GÖRÜLMEDİ 

Edinilen bilgiye göre Levent’ten Sarıyer istikametine seyir halindeki 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü, kavşağa girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti.

Kontrolden çıkan araç kaldırıma çarptıktan sonra Sarıyer’den Levent istikametine seyir halindeki sanatçı Erdal Tosun'un kullandığı 34 UJ 3409 plakalı otomobilin üstüne düşerek yola savruldu.

ARACIN İÇİNDE SIKIŞTI

Düşmenin etkisiyle Erdal Tosun'un kullandığı otomobilin tavan kısmı çöktü. Tavanı çöken otomobilin içerisinde Erdal Tosun sıkıştı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri orta refüje çarparak takla atan sürücüyü otomobil içerisinden çıkartarak sağlık ekiplerine teslim etti.

erdal-tosun-kaza1.jpg

İTFAİYE YOĞUN ÇABA SARFETTİ

Tiyatrocu Erdal Tosun'u ise sıkıştığı yerden çıkarmak için itfaiye ekipleri uzun uğraş verdi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından Tosun, hurdaya dönen araçtan çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından Tosun'un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Hayatını kaybeden Erdal Tosun'un cansız bedeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

aa-014c1.jpg

BABASI ÜNLÜ OYUNCU NECDET TOSUN'DA KAZADA ÖLDÜ

Türk sinemasının usta isimlerinden Erdal Tosun’un babası Necdet Tosun da tıpkı oğlu gibi bir trafik kazası sonrasında hayatını kaybetmişti. İş dolayısı ile Almanya’ya gittiğinde geçirdiği bir trafik kazası sonucu, İstanbul’a getirildikten 13 gün sonra, 10 Mayıs 1975’te yaşama veda etti.
tosun-ic

erdal-tosun-kaza1.jpg

ERDAL TOSUN KİMDİR?

9 Nisan 1963 İstanbul doğumlu olan Erdal Tosun, Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun'un oğludur. Kardeşi Gürdal Tosun da kendisi ve babası gibi bir oyuncuydu. 1980 yılında Beyoğlu Fındıklı Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında Mine adlı filmle sinemaya başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu.
tosun-ailesi

erdal-tosun.jpg-2.jpg

İLK ÖNCE KENDİ TİYATROSUNDA BAŞLADI

Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra Özel Tiyatroyu kurdu. Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. Son olarak Murathan Mungan'ın Mezopotamya Üçlemesi adlı oyununda oynadı ve Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden ayrılıp BKM Oyuncuları arasına katıldı. Bunların yanında çeşitli filmlerde ve dizilerde rol aldı. Bunlardan biri olan Rina'da canlandırdığı “Memo” karakteriyle söylediği Hayallerimizi Satmadık ya repliğiyle tanınır.

Kaynak:Haber Kaynağı