Er-Dogan'ı Kurtarmak İçin ÇOK ÖZEL Darbe

Son günlere gerek AKP ye yakin basin mensupları gerekse eskiden AKP yi savunan yazarlardan  Hasan Cemal başta olmak üzere  darbe lafı ortalıkta dolasmakta.

Hatta dun bir televizyon programında cemaate yakinligiyla bilinen Tarik Toros bile Türkiye'de darbe tehditi her an vardır diyerek bu konudaki düşüncelerini dile getirirken,Murat Belge 27 Mayıs tipi darbe olabilir diyerek,endişe verici benzerlikler olduğunu ileri sürüyordu.

Öcalan son görüşmesinde, Cemaat’e isim vermeden karşı çıkmış ve “Ülkeyi bir darbe ateşiyle yeniden yangın yerine çevirmek isteyenler bizim bu ateşe benzin taşımayacağımızı bilmelidir. Her darbe teşebbüsü bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşısında bizi bulacaktır.” demişti.

Kimi çevreler Cumhurbaşkanı'na çağrı yaparak Cumhurbaşkanı'nı göreve çağırmakta ve hep bir ağızdan devlet kurumlarının işlemez hale geldiği söylemekte.

Yaşamakta olduğumuz durum ister istemez bizleri tarihimizde karanlık günler olarak aldığımız ve hatırlamaktan kaçtığınımız 1960/1980 darbelerine doğru  zaman içinde bir yolculuğa götürmekte 

Darbe sonrası   askerler darbe gerekçelerini gösterirken "devlet kurumları işlemez hale gelmişti,kurumlar arası çatışma had safhada idi " demiş ve bu şekilde kendilerini savunmuştu.

AKP ve Erdoğan'ın yaşananları gözönüne  getirdigimizde  buyuk bir çıkmaz içinde olduklarını gormekteyiz.Son kamuoyu yoklamaları  Erdogan'lı  AKP' nin tek başına   iktidar olamayacağını Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olma ihtimalinin   nerdeyse artık imkansız olduğunu göstermekte.

Eğer  iddia  edilenler dogru ise ve yolsuzluk,rüşvet soruşturmaları  Erdoğan'ın  şahsına dokunacak olursa  ER-Dogan'ı  kim yargılanmaktan kurtarabilir ? 

Politika sahnesinde çekilmesi karşılığında  AKP daha yıpratılmadan plan uygulayıcılar  kendi  seçenekleri hakim ve savcılar aracılığıyla  Erdoğan'a mahkemelerde " ak-lanma" garantisi vererek Erdoğan'ın görevden uzaklaştırmayı sağlayabilirler mi?

Cemaatin  Erdogan'lı Çankaya formülüne sıcak bakmadığı ve kesinlikle Erdoğan'ın  Cumhurbaşkanı olmasını  istemediği  ve Abdullah Gül'ün bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı   makamında kalmasını  desteklediği artık saklanmayan  bir gerçek.

Madem AKP ye yakin kalemler konuyu gündeme getirdi o zaman işte  size bir ihtimal.

Çok  “Özel”  bir el sayesinde perde arkasından  Çankaya  desteğiyle bu çok özel darbe yapılabilir .Sonuç olarak Cemaatin  istediği gibi Gül  bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı yapar.

Cemaat Erdogan'dan  kurtulur kendisine uygun bir liderle AKP’ile olan işbirliğine devam eder. Aynı zamanda oyları sürekli yükselmekte olan CHP'nin iktidara gelmesinin önüne de geçmiş  yıllarda oldugu gibi set çekilmiş olur.

“Özel”  adama gelince 27 Nisan muhtırasını kaleme aldığını söyleyen Büyükanıt örneğini düşünecek olursak,   AKP ve Erdoğan'ın ilk önceleri darbelere  karşı durduk diyerek bir kesim tarafından kahraman ilan edildiğini ve  daha sonra neler olduğunu anlatmaya gerek yok.

Seçime iki hafta kala yazılan malum muhtıra %33 bandına olan AKP oylarını %47 lere taşımış, AKP aldığı bu oyların sayesinde iktidarını garantiye almış, Büyükanıt üstün hizmet madalyası ve 750 bin liralık makam arabası ile emekli olmuştu. Özel adamda aynen Büyükanıt gibi,  altında 750 bin liralık bir lüks araçla emekli olur.

Bu şekilde bir plan  uygulanırsa başta CHP olmak üzere ülke bütünlüğünü,Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni savunan muhalefet ve biz vatandaşların bu çok “ Özel "  darbeyi önlemek  için yapacağımız şey  "TANKLARIN Üzerine ÇIKMAK" olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar