ENSAR VAKFI İÇİN 81 İLE GENELGE

ENSAR VAKFI İÇİN 81 İLE GENELGE

Karaman’da yasadışı evlerinde 10’u kesin 45 çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’nın şubeleri, Emniyet Genel Müdürlüğü emri ile koruma altına alındı…

İzmir Dokuzeylül Gazetesi’nden Serdar ÖZTÜRK’ün haberine göre Ensar Vakfı, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatı ile 24 saat polis korumasına alındı.

Ensar’ın araştırılmasına “Hayır” Korumaya  “Evet”

“Bir kere olması karalamak için gerekçe olamaz” diyen Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gensoru önergesi verilmişti. Önergenin iktidar partisi milletvekillerince reddedilmesinden sonra, vakıf ile ilgili olarak hükumetin yeni tedbirler aldığı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürülüğü Ensar Vakfı Evlerinin korunması için 81 ile genelge gönderdi

İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Çankaya imzası ile İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürlükleri ile merkez ve dış ilçe emniyet müdürlüklerine gönderilen 1 Nisan 2016 tarih 80560737.17602 (12421) sayılı yazıda Ensar Vakfı’na ait yerlerin sürekli korunması istendi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 31 Mart 2016 gün ve EBSYS-2016033122144777494 sayılı yazısına atıf yapılarak yayınlanan emirde, aksamaya meydan verilmemesi de istendi. Emniyet Müdür Yardımcısı Çankaya imzalı yazıda ayrıca sosyal medya hesapları ve basın kuruluşları tarafından taciz ve tecavüz olaylarının provokasyona açık şekilde haberleştirildiği de iddia edildi.

ensar1-768x1024

Ensar’ın Polisi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gönderilen yazı üzerine, İzmir İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fatih Çankaya imzasıyla gönderilen yazıda, “İlgi sayı yazı ile Ensar Vakfı’na bağlı Karaman ilinde faaliyet gösteren öğrenci yurdunda cinsel istismar iddiaları ile ilgili yürütülen soruşturmanın basına yansıması neticesinde söz konusu olayın çeşitli sosyal medya hesapları ve basın kuruluşlarınca provokasyona açık şekilde haberleştirildiği, bahse konu vakfın marjinal gruplarca hedef haline getirildiği ve olayın hükumet ve kamu kurumlarına yönelik protesto etkinliklerinde kullanıldığı, yapılan çalışmalarda önümüzdeki süreçte vakıf binalarına yönelik aşırı sol gruplara müzahir şahıslarca taşlama, molotoflama şeklinde saldırılar ile basın açıklaması, yürüyüş, protesto vb. eylemler gerçekleştirilebileceği bildirilmiştir.

gazeteport