Engelli'nin Umudu AKP Propagandası Oldu !

Engelli'nin Umudu AKP Propagandası Oldu !

AKP, Tekirdağ’da parasını devletin ödediği tekerlekli sandalyelerle oy toplama çalışıyor.

ENGELLİNİN UMUDU AKP PROBAGANDASI OLDU !

AKP, Tekirdağ’da parasını devletin ödediği tekerlekli sandalyelerle oy toplama çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın engelliler için satın aldığı tekerlekli sandalyelerin AKP Tekirdağ İl Başkanlığı’na gönderildiği bildirildi.
 
Meclis’te bir basın toplantısı düzenleyen CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın AKP Tekirdağ il başkanlığını dolaylı bir biçimde finanse ettiğini söyledi. 
 
Köprülü, bakanlığın satın aldığı tekerlekli sandalyelerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yerine AKP Tekirdağ il Başkanlığı’na gönderildiğini belirterek, “Bir bakanlık kurulmuş, bakan atanmış. Bakanlık, halkın vergileriyle finanse ediliyor ama bu vergiler bir siyasi partinin harcamaları için kullanılıyor. Ayıptır, yazıktır ama aynı zamanda suçtur” dedi.
 
Elinde tekerlekli sandalyelerin gönderilerine ilişkin kargo belgeleri olduğunu açıklayan Köprülü, şöyle konuştu:
 
"Bu konuyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Tekirdağ İl Müdürlüğü ile görüştüm. Konudan haberdar değiller… Bakanlığın Sosyal İşler Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede ise bakanlık yetkililerince tatmin edici bir cevap verilemedi.
 
“Buradan Bakan'a soruyorum; Bakan, bu işlemin neresindedir? Bu işlemden haberi var mı? Halkın vergileriyle kurulmuş olan bakanlığın AK Parti il başkanlıklarına yardım gönderdiği ve finanse ettiği, siyasal faaliyetler de bulunulduğundan haberdar mı? Haberdarsa suç işliyordur.
 
“Bunun bir açıklaması olması gerekir. Bakanın bu konuyla ilgili olarak hemen bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Biz öncelikli olarak Bakanın açıklama yapmasını bekleyeceğiz. Eğer Sayın Bakan bu konuda tatmin edici bir açıklama yapmaz ise suç duyurusunda bulunacağız."