ENERJİ BAKANI YILDIZ; FENA GEVELEDİ

ENERJİ BAKANI YILDIZ; FENA GEVELEDİ

Olmaz, olabilemez. 52 milyar dolar içerisinde, 2 milyon dolarlık IŞİD'e kaynak sağlamaya çalışacağız

 

Erdoğan IŞİD'e karşı kurulan Uluslararası Koalisyona katılacağını açıklama yapmadan önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Türkiye'ye çok ağır bir suçlamada bulunmuştu. Kerry yaptığı açıklamada Türkiye'nin IŞİD'den petrol aldığını bununda IŞİD2e silah ve lojistik malzeme olarak döndüğünü iddia etmiş. "Artık Türkiye yerini belli etmelidir demişti." Bu üstü örtülüğ tehdit ve ağır suçlama karşısında ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ve Dışişleri baknı Mevlüt Çavuşoğlundan nedense hiç bir tepki gelmemişti. ABD benzer suçlamayı daha önce defalarca yapmasına karşın, Türkiye cılız tepkiler göstermiş geçiştirmişti. Konuya ilşkin ilk ciddi tepki az önce Enerji Bakanı taner Yıldız'dan geldi. Yıldız bu konuda ki soruları, "Olamaz, "obilemez" diyerek tıpkı Yeşilçam filmleri repliği gibi yanıtladı. İşte Enerji bakanı Yıldız'ın o tuhaf yalanlaması..

MAHALLENİN DELİSİ ÖRNEĞİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Türkiye IŞİD'ten petrol alıyor mu?" şeklindeki soruya Yıldız, "Türkiye IŞİD'ten petrol almıyor. IŞİD gibi bir muhatabı yok. IŞİD'in böyle bir petrolü yok. Türkiye'nin böyle bir ticareti yok. Olmaz, olabilemez. 52 milyar dolar içerisinde, 2 milyon dolarlık IŞİD'e kaynak sağlamaya çalışacağız. Affedersiniz 'mahallenin delisi biz miyiz?' Böyle bir şey mümkün olabilir mi?" diye yanıt verdi.

IŞİD GİBİ BİR MUHATABIMIZ YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TRT Haber'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
"Türkiye IŞİD'ten petrol alıyor mu?" şeklindeki soruya Yıldız, "Türkiye IŞİD'ten petrol almıyor. IŞİD gibi bir muhatabı yok. IŞİD'in böyle bir petrolü yok. Türkiye'nin böyle bir ticareti yok. Olmaz, olabilemez. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Şimdi düşünün 60 milyar dolarlık bir petrol ve ürünleri ticaretiniz var. 52 milyar dolarlık ithalatınız, yaklaşık 8 milyar dolarlık ihracatınız var. 52 milyar dolar içerisinde, 2 milyon dolarlık IŞİD'e kaynak sağlamaya çalışacağız. 'Affedersiniz mahallenin delisi biz miyiz?' Böyle bir şey mümkün olabilir mi?" diye cevapladı.

Yasadışı dinlemelere ilişkin, Yıldız, "Şu anda benim 4 yıl olmuş resmi dinlenme zamanım" dedi.