En tehlikeli seks pozisyonu araştırması

En tehlikeli seks pozisyonu araştırması

Brezilyalı bilim adamları tarafından yapılan yeni bir araştırma 'en tehlikeli seks pozisyonlarını' ortaya koydu.

Seks pozisyonlarının güvenliği ile ilgili yapılan yeni bir araştırma, bugüne kadar ‘güvenli’ olarak kabul edilen birçok seks pozisyonunun ‘tehlikeli’ olduğunu ortaya koydu.

PENİSE ZARAR VERİYOR

Brezilyalı bilim insanlarının yaptıkları yeni bir araştırmaya göre, kadının erkeğin üzerinde yer aldığı pozisyon penis kırılmasına yol açabiliyor. Bu pozisyondayken yapılan yanlış yöndeki penetrasyon, seks sırasında kadının tüm vücut ağırlığıyla kontrol ettiği penise zarar verebiliyor. Araştırmacılar bu pozisyonda kadının da acı çektiğini ancak esas zararı erkeğin aldığını belirtti.

%29 KIRILIYOR

Kadınların elleri ve ayakları üzerinde durduğu ‘köpek’ pozisyonunda da yüzde 29 oranla kırılma vakası yaşanıyor.

Uzmanlara göre ‘en güvenli seks pozisyonu’ erkeğin kadının üzerinde yer aldığı ‘misyoner’ pozisyonu.

Araştırmacılar 13 yıllık sürede, Brezilya’nın Campinas şehrindeki 3 farklı hastaneye ‘penis kırılması’ şikayetiyle başvuran 44 erkeği inceledi. Vakalardan 42′sinde penis kırılması olduğu tespit edildi.

Vakalardan 28′i heteroseksüel birlikteliklerde, 4′ü eşcinsel birlikteliklerde, 6′sı seks sırasında zorlama üzerine ve 4′ü de bilinmeyen bir nedenden dolayı ortaya çıktı.

5-6 SAAT SONRA HASTANEYE BAŞVURDU

Hastaların yarısı seks sırasında bir kırılma sesi duyduklarını ve olay sonrasında şiddetli ağrı yaşadıklarını dile getirdi. Hastaların çoğu, olay yaşandıktan 5 ya da 6 saat sonra hastaneye başvurdu.


Araştırmacılar, bu tip vakaların çok yaygın olmadığı gerekçesiyle hasta açısından bir utanç kaynağına dönüştüğünü, birçok kişinin bu sebeple başta tıbbi yardımı reddettiğini belirtiyor.

Araştırma, kadının erkek üzerinde yer aldığı pozisyonun ‘en riskli seks pozisyonu’ olduğu bilgisiyle son buluyor: “Penisi erkeğin kendisi kontrol ettiğinde, penetrasyon sırasındaki kırılmalar minimize edilebiliyor.”

Araştırma ilk olarak “Advances in Urology” dergisinin Nisan 2014 sayısında yayınlanmıştı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı