EN GÜZEL TÜRK KIZI SEÇİLİYOR

EN GÜZEL TÜRK KIZI SEÇİLİYOR

Avrupa’da yaşayan Türk kızları arasında düzenlenen güzellik yarışmasının finali yarın yapılacak. Kraliçe tacını takacak güzel, 20 kız arasında seçilecek.

Avrupa'nın en güzel Türk kızı yarın seçilecek. Her yıl geleneksel olarak Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde düzenlenen ve Avrupa’da yaşayan Türk genç kızların katıldığı Miss Turkuaz yarışmasının finali yarın yapılacak. 

Finalde güzellik konusunda birbirinden iddialı 20 genç kız jüri karşısına çıkacak. 

Yarışmanın organizasyonunu yapan Yıldıray Cengiz, bu yılki yarışmada bir ilkin yaşandığını söyledi. 

TÜM FİNALİSTLER ALMANYA'DAN

Cengiz, “Her yıl Avrupa’nın bir çok ülkesinden finale çıkan kızlarımız olurdu. Ancak bu yıl Almanya dışındaki ülkelerden yarışmaya katılan kızlar finale çıkamadı. 20 finalistin tümü bu kez Almanya’dan” dedi. 

Finalde yarışacak güzeller şunlar: 
Alev Elibol, Arzum Oğuş, Gamze Oğuş, Büşra Betül Erdoğan, Deniz Kapcak, DilaraYılmaz, Duygu Elles, Elçin Ersoy, Elif Zehra Kılıç, Funda Yeşim Şişman, Mehtap Gündüz, Melike Berrak Yüksel, Miray Topçu, Neslihan Gür, Nilay Özol, Selcan Sayan, Selin Gülkopan, Sinem Şahin, Serraa Mirel, Yasmin Schmidt.

JÜRİDE KİMLER VAR?
Bu yılki jüride tiyatrocu Cem Davran, Avrupa Parlamentosu milletvekili Gabriele Preuss, Türkiye Araştırmalar Merkezi Vakfı Direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, yönetmen, oyuncu ve senarist Sinan Akkuş, gazeteci Baha Güngör, yazar Selim Özdoğan, Dino Klass, Silva Erkoç, Volkan Kuru, sanatçı Elif Batman, model ve eski Almanya Güzeli Susan Henry ve Miss Turkuaz Aslı Cankat görev yapacak. 

Kaynak:Haber Kaynağı