"En çok bomba 'Allahuekber' denilen coğrafyada patlıyor"

"En çok bomba 'Allahuekber' denilen coğrafyada patlıyor"

Cem Ulucan/Aydın

Aydın’da, bayram kutlamalarına katılan Vali Kerem Al, İslam dininin barış ve huzur dini olduğunu belirterek, "Maalesef, en çok bomba, 'Allahuekber' denilen coğrafyada patlıyor" dedi.


Aydın’da protokol bayramlaşması Turistik Park Restaurant’da gerçekleşti. Buradaki bayramlaşmaya, Vali Kerem Al, bürokratlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. Vali Kerem Al, daha sonra Aydın Huzurevi’ni ziyaret etti. Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklar tarafından karşılanan Vali Al, herkesle tek tek bayramlaştıktan sonra hazırlanan programı izledi. Buradaki programın ardından Polisevi’nde emniyet personeli ile bayramlaşan Vali Al, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş’ı makamında ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Vali Al, "İslamiyet barış ve huzurun dini. Huzur ayı olan Ramazan ayında Ortadoğu’da yaşananlar manidar. Maalesef en çok bomba, 'Allahuekber' denilen coğrafyada patlıyor" dedi. Bayramlaşma programı şehit ailesi ziyareti ve Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’nde yatan hastalarla bayramlaşmanın ardından sona erdi.

Aydın’nda 23 aydır görev yapan Vali Al, son Valiler Kararnamesi’yle merkeze alınmıştı. Vali Al kentten 12 Ağustos’ta ayrılacak.