En çok Android hacklendi

En çok Android hacklendi

ESET'in yaptığı araştırmaya göre Android platformuna geliştirilen kötü niyetli yazılımlar hızla artıyor. Peki, telefonunuzu nasıl koruyacaksınız?

Virüslere karşı güvenlik yazılımı geliştiren ESET tarafından yapılan son açıklamaya göre, 2012 ile 2013 yılları arasında Android’i hedefleyen kötü niyetli yazılımlarda yüzde 63′e yakın artış gözleniyor. Diğer bir deyişle, Android’in mobil pazarda sahip olduğu ezici üstünlük aynı zamanda başına dert oluyor. Öte yandan, kötü niyetli yazılımların çeşitliliğinde de artış gözleniyor.

Android için 2010 yılına baktığımızda sadece 3 çeşit kötü niyetli yazılım ailesi olduğunu görürken, bunun 2011′de 51 aileye, bir sonraki yıl 63′e ve Ekim 2013 itibarıyla da 79′a yükseldiğini görüyoruz. Peki, cihazınızı çığ gibi büyüyen tehditlere karşı nasıl koruyacaksınız? İşte hem cihazınızda hem yazılım hem de genel güvenliği için almanız gereken birkaç önlem:

Ekranı parolayla kilitleyin

Bugün çoğu kullanıcı, teknolojinin verdiği tembellikle Android cihazlarının açılış ekranına bir PIN veya parola koymuyor. Oysa tuş kilidinin ardından açılan ekranda bile bir parola olması gerekiyor. Böylelikle cihazınızın “bir dost” tarafından kurcalanmasına ve olur olmaz uygulamaların indirilmesine mani olabilirsiniz.

( SDN)