En Büyük İhaleyi  KOÇ-ÜLKER Kazandı

En Büyük İhaleyi KOÇ-ÜLKER Kazandı

Ülke tarihinin en büyük özelleştirme işlemlerinden olan köprü ve otoyol özelleştirmesi ihalesi sonuçlandı.

Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesi sonuçlandı
Ülke tarihinin en büyük özelleştirme işlemlerinden olan köprü ve otoyol özelleştirmesi ihalesi sonuçlandı.
17.12.2012 16:29
 
 
 İhalede en yüksek teklifi 5 milyar 720 milyon dolarla Koç Holding A.Ş. - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Ortak Girişim Grubu verdi.
 
Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı Osman İlter'in başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde 1. elemeli yazılı turda en düşük teklifi veren Nurol Holding A.Ş. MV Holding AŞ - Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AŞ - Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ - Fernas İnşaat AŞ Ortak Girişim Grubu elendi. Açık artırmada artırım aralığı 10 milyon dolar olarak belirlendi. Açık artırmada en yüksek teklifi 5 milyar 640 milyon dolarla Koç Holding A.Ş. - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Ortak Girişim Grubu verdi. 
 
Autostrade Per I'Italia SPA - Doğuş Holding A.Ş. - Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. - Akfen Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu yeni bir teklif veremeyeceklerini belirtince, ihale komisyonunun isteği üzerine Koç-Ülker-UEM ortaklığı teklifi 5 milyar 720 milyon dolara arttırdı ve ihale sonuçlandı.