Emniyetten Polise Ara Gazı

Emniyetten Polise Ara Gazı

Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fatih Sarıyıldız’ın, 13 Haziran Perşembe günü saat 17.03’te İstanbul’da görev yapan çevik kuvvet polisine “Çanakkale destanından sonra 2. destanı sizler yazıyorsunuz” şeklinde bir mesaj gönderdi.

“Çevik Kuvvetimizin kahraman evlatları!” şeklinde başlayan mesaj şöyle devam ediyor:

“Çanakkale Destanı'ndan sonra 2. destanı sizler yazıyorsunuz. Molotofla kolu yanan kardeşimiz kolu sargılı göreve koşuyor... Düğününü yapan kardeşimiz ertesi gün çıkıp geliyor...

Birçok yaralı kardeşimiz raporunu kullanmak istemiyor... 16 gündür çok az uyuduk. Çoğu zaman yemek yiyemedik. Hep birlikte zor şartlarda görev yapmaktayız. Kahramanlarla dolu şubede görev yapmaktan onur duyuyorum. Sizleri yetiştiren ana-babalarınızın ellerinden sizlerin alınlarından öpüyorum.”

"Sivil olan hiç kimseyle diyaloğa geçmeyin"

Saat 23.17’de "iemcevikkvvt" ismiyle gönderilen bir diğer mesajda ise şu ifadelere yer veriliyor:
“Personelimizin dikkatine; bu süreçte gösterici vatandaşların iyi niyet yaklaşıp personelimizle diyaloga geçerek konu ile ilgili olan duygu, düşünce ve izlenimleri gizlice ses ve görüntü olarak kayıt yaptığı ve yayınladığı tespit edilmiştir. Bundan dolayı hiçbir personelimizin sivil olan hiç kimseyle iyi niyetli olduğunu gösterse bile diyaloga geçmemesi gerekmektedir.”

Polis Memuru: "2. Çanakkele diyerek gaz verilmeye çalışılıyor"
Söz konusu mesajı basına ulaştıran çevik polis A., “2. Çanakkale diyerek gaz verilmeye çalışılıyor. Aynı zamanda personel çok yorgun ve şubeye karşı sinirli. Biliyorsunuz, kumanyalar kötü, park köşelerinde, kalkan üstlerinde uyuyor arkadaşlar.

Bu siniri yatıştırmak ve gaz vermek için atılmış bir mesaj” dedikten sonra ekliyor:
“Mesajda molotof yiyen arkadaş göreve koştu geldi. Evlenen arkadaşlar hemen geldi deniyor. Oysa tam tersi. Kimse rapor almasın diye baskı yapılıyor. Düğün izni 7 gündür ama 2 günde yap gel deniyor. Arkadaşlar istedikleri için değil ona mecbur bırakıldıkları için geliyorlar göreve.”