Emniyette Operasyon Depremi

Emniyette Operasyon Depremi

Polislere Rüşvet Operasyonu Depremi

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE YOLSUZLUK OPERASYONU DEPREMİ

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı yolsuzluk soruşturmasının ardından, İstanbul Emniyeti'nde yaşanan gelişmenin bir benzeri akşam saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde de yaşandı. Aralarında organize, narkotik, maliye şubenin de yer aldığı 9 şubenin müdürü görevden alındı. 9 şube müdürü başka yerde görevlendirildi. Görevden alma işlemi onay için akşam saatlerinde Ankara Valiliği'ne gönderildi. Bu haber tam basına yansımıştı ki benzer bir operasyonun Bursa'ya ve diğer illerede sıçradığı görevden alınanların sayısının 29 a yükseldiği bilgileri gelmeye başladı. Gelen bilgiler arasında görevden alma operasyonunun tüm yur genelinde sürebileceği haberleri var.


BAKANDAN BİLGİ GİZLEYEN MÜDÜR DE YANDI

Operasyonun Ankara ayağında yer alan ve operasyon bilgisini müdürlerinden ve dolayısıyla İçişleri Bakanı"ndan gizlemiş durumda olan Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Osman Şamil Kaya görevden alınan ilk isim oldu.

 Mali Suçlarla Şube Müdürü Adem Yalçınkaya, Narkotik şube Müdürü Emre Korkmaz,Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürü Ertan Kaya, görevden alınan 9 müdür arasında yer aldı. Görevden alınan şube müdürlerinin yerine, Ankara Emniyeti"nin başka birimlerinden 9 personel müdür olarak atandı.

Kritik şubelerdeki görevlerinden alınan 9 müdür, başka yerlere kaydırıldı.  Böylece toplam da 18 görev ataması yapılmış oldu.

DİĞER İLLERDE GÖREVDEN ALINANLARIN LİSTESİ

Milliyet Ankara Bürosundan Serdar Koç'un haberine göre, İstanbul ve Ankara dışında ki illerde görevden alınan emniyet mensuplarının kimler olduğu şöyle verildi.

BURSA

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde 3 şube müdürünün görev yerleri değiştirildi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Cinayet, Gasp ve Ahlak Bürolardan sorumlu Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Erol Turan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü oldu. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü İhsan Yıldız ise Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ümit Erdoğan ise, Nilüfer Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak. ; Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya atamaların Valiliğin tasarrufuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

TRABZON 

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ile Özel Güvenlik Şube Müdürü yer değiştirdi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Trabzon Valiliğine gönderdiği talimat doğrultusunda Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Fatih Keçeli, Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü görevine getirilirken, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü görevine de Mustafa Bulut getirildi.

KOCAELİ 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürü Mehmet Ağzıbağlı, Eğitim Şube Müdürlüğü görevine getirildi. KOM Şube Müdürlüğü görevine ise Yabancılar Şube Müdürlüğü görevini yürüten Ayhan Karakoyun getirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürü Mehmet Ağzıbağlı, Eğitim Şube Müdürü görevine getirildi. Boşalan KOM Şube Müdürlüğü koltuğuna ise Yabancılar Şube Müdürlüğü görevini yürüten Ayhan Karakoyun getirildi. Ayhan Karakoyun'un yerine ise Hüseyin Tanrıkulu geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Bazı illerimizde emniyet personelimizin görev yerleri, haklarındaki görevi kötüye kullanma iddiaları ile ilgili soruşturmalar nedeniyle değiştirilmiş, bazı illerde ise personelimiz, idari gereklilik nedeniyle farklı yerlerde görevlendirilmişlerdir" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı