Emniyette deprem ; 803 gözaltı

Emniyette deprem ; 803 gözaltı

81 ilde binlerce polisle gerçekleştirilen ve yüzlerce adrese yapılan baskın sonucu 803 personel gözaltına alındı

Emniyet'te deprem 803 gözaltı

Cemaate yönelik emniyet içerisinde ki yapılanmaya karşı olduğu söylenen 81 ilde 8 bin 500 polisle büyük operasyongerçekleştirildi 803 gözaltı var.

BİNLERCE POLİS KATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet yapılanmasına karşı büyük bir operasyon başlatıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ- PDY ' ye karşı operasyon başlatıldı.
Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 81 ilde 1000 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonda şuana kadar 54 ilde 803 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU:172 GÖZALTI

Sinan BİLGİLİ- Çağatay KENARLI/ İSTANBUL, (DHA) ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan FETÖ-PDY'nin 'Mahrem Hizmetler Soruşturması' kapsamında sabah saatlerinde eş zamanlı olarak operasyonlar düzenlendi. 

Operasyon kapsamında İstanbul'da da emniyet teşkilatındaki FETÖ üyelerinin sivil mahrem imamı olduğu iddiasıyla 390 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, Mali Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan yaklaşık 2 bin polisin katılımıyla operasyon düzenlendi. 417 adreste eş zamanlı yapılan aramalarda 172 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, 218 kişinin aranmasına devam ediliyor. Gözaltına alınanların emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

ESKİŞEHİR'DE FETÖ'DEN 17 KİŞİ GÖZALTINDA

ESKİŞEHİR, (DHA) - ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Eskişehir'de örgütün mahrem imamları oldukları öne sürülen 17 kişi gözaltına alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bu sabah haklarında gözaltı kararı bulunan 26 kişiye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda FETÖ'nün mahrem imamları oldukları öne sürülen ve çoğunluğu öğretmen olan 17 kişi yakalandı, 9 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor. Evlerinde arama yapılan 17 FETÖ şüphelisi daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kütahya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan aralarında öğretmen ve sağlık çalışanlarının bulunduğu 12 kişiden 7'sini yakaladı, 5 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

KAYSERİ'DE FETÖ OPERASYONU

KAYSERİ, (DHA) - ANKARA merkezli yurt genelindeki FETÖ/PYD operasyonu kapsamında Kayseri’de, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 40 kişi yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyon kapsamında günün ilk saatlerinde Kayseri’de 40 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi adli tabipliğe getirilerek, sağlık kontrolünden geçirildi.

43'E YÜKSELDİ

Ankara merkezli operasyon çerçevesinde mahrem imamlara yönelik Kayseri'de yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 40'dan 43'e yükseldi. KOM Şubesi yetkilileri gözaltı sayısının artabileceğini ve zanlıların şimdilik Ankara'ya götürülmeyeceklerini ifade etti.

BURSA’DA FETÖ OPERASYONU: 51 GÖZALTI

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, (DHA) - BURSA’da, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda 51 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince yürütülen operasyonda gözaltına alınan aralarında öğretmen, sağlık çalışanı ve işadamlarının da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sivil olmalarına rağmen emniyet içindeki FETÖ yapılanmasını yönettikleri, tayin, atama ve rütbe tercihlerini organize ettikleri iddia edildi.

KONYA'DA FETÖ OPERASYONU; 20 GÖZALTI

Tolga YANIK/ KONYA,(DHA)- KONYA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatından sorumlu mahrem imamları olduğu ileri sürülen hakkında yakalama kararı bulunan 119 kişiden 20'si gözaltına alındı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet eşkilatından sorumlu çoğunlu öğretmen 119 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Ardından bugün polis tarafından daha önce belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüt yapılanması içerisinde müdür, müdür yardımcısı, rehber, danışman gibi görevler yaptığı ileri sürüldü.

Gözaltına alınanlardan öğretmenlikten ihraç edilen ve dönercilik yapan ‘Hüseyin’ kod adlı Hasan Hüseyin K., kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Çek babam çek iyi çek. Açık net çıksın' demesi dikkat çekti. Şüpheliler Konya Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Operasyonun devam ettiği ve gözaltı sayısının artacağı belirtildi.

100x50.pngtwitter-100x-50-001.jpg

kaynak dha

 

İlgili Haberler