EMNİYETE SALDIRANIN KİMLİĞİNDE FLAŞ GELİŞME

EMNİYETE SALDIRANIN KİMLİĞİNDE FLAŞ GELİŞME

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görgü tanıkları saldırıda öldürülen kadın terörist dahil olmak üzere 5 kişinin rol almış olabileciğini ileri sürdü.

İstanbul Emniyeti'ne düzenlenen saldırıda öldürülen kadın eylemcinin kimliği belirlendi. Polisin yapmış olduğu araştırmada saldırganın Elif Sultan Kalsen olduğu ortaya çıktı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 1 polisin hayatını kaybettiği Sultanahmet'teki saldırıda ismi geçen Elif Sultan Kalsen'le ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü alarma geçmişti. Kalsen arananlar listesinde yer alıyordu.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi yerleşkesine silahlı saldırı düzenleyen teröristlerden biri öldürüldü diğeri yaralı olarak yakalandı.


Akşam saatlerinde yerleşkenin giriş kapısı önünden silah sesleri duyuldu. Biri kadın iki kişi oldukları belirtilen teröristlere polis karşılık verdi... Uzun menzilli silah ve tabanca taşıyan kadın terörist öldürüldü. Yaralı olarak kaçan erkek saldırgan kısa bir süre sonra yakalandı. Saldırıda bir polisin yaralandığı, yarasının hafif olduğu öğrenildi. Öte yandan kadın teröristin öldürülmesinden sonra olay yerinde çekilen bir fotoğraf sosyal medyada paylaşıldı. Fotoğrafta yerde yatan kadın teröristin yanında uzun menzilli silah ve tabanca olduğu ve bir sağlık maskesi taktığı görülüyor. 

GÖRGÜ TANIKLARININ İFADELERİ

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görgü tanıkları saldırıda öldürülen kadın terörist dahil olmak üzere 5 kişinin rol almış olabileciğini ileri sürdü.

ÖNCE EL BOMBASI ATTI

Tanıkların anlattıklarına göre kadın terörist Emniyet Müdürlüğü girişine bir el bombası attı. Bu sırada mesaiden çıkış yapan polisler ateş ederek karşılık verdi. Kadın terörist bu karşı ateş sırasında öldürüldü.

KAÇAN KİŞİLER SALDIRIDA ROL ALDI MI?

Tam bu sırada kadının yakınında bulunan ve çeşitli istikametlere kaçan 4 kişinin saldırıya karışmış olabileceği düşünülüyor. Bu 4 kişiden birinin bina yakınında yakalanıp gözaltına alındığı öğrenildi. Öte yandan saldırı sonrası kaçan şüphelilere yönelik araştırmalarda 13 kişinin de incelenmek üzere gözaltına alındığı belirtildi.

İŞTE O ANLAR

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı