Emniyet Müdürü; “Kızım Facebook'taki kişisel sayfasına yazmış...“

Emniyet Müdürü; “Kızım Facebook'taki kişisel sayfasına yazmış...“

Yeni emniyet müdürleri görevlerine başladı.

YENİ MÜDÜRLER GÖREVE BAŞLADI

İZMİR'de, Liman İşletmesi'ne yönelik olarak düzenlenen operasyonunun ardından görevden alınan İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, koltuğunu, düzenlenen törenle Kastamonu Emniyet Müdürlüğü'nden İzmir'e atanan Sami Uslu'ya devretti. Bilkay, kızının "Devlet kaybetti ben kazandım" dediğini dile getirip, çocuklarına daha çok vakit ayıracağını belirtti. Kentin yeni müdürünü makamında kabul eden İzmir Valisi Mustafa Toprak ise, operasyonla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü emrine verilen İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın görevini Kastamonu Emniyet Müdürü Sami Uslu'ya devretmesi nedeniyle, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Tören öncesinde, yan taraftaki Valiliğe gelen ve Zekeriya Öz hakkında attığı tweet nedeniyle eleştirilen AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık'la karşılaşan Bilkay, bir süre sohbet etti. Ardından törene katılan emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürleriyle vedalaşan Bilkay, Liman İşletmesi'ne yönelik operasyonun ardından görevden alınan İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik'e, resmi kıyafetin çok yakıştığını söyledi. Uslu'nun gelmesini bekleyen Bilkay, kızının Facebook'taki kişisel sayfasında paylaştığı bir yazıyı dile getirip, "Kızım sayfasında 'Devlet kaybetti, ben kazandım' yazmış, artık onlara daha fazla vakit ayıracağım. Ama ben polislikten başka bir şey yapamam. İnsanlar 9 saat uyurken bizler 1 saat uykuyla görev yaparız, buna da bünyemiz alışkındır" diye konuştu. Ardından Bilkay, görevini devredeceği Uslu'yu, bina girişinde tören mangasıyla karşıladı.

İZMİRLİLER'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Ardından Bilkay ile Uslu, makama çıkıp devir teslim tutanağını imzladı. Kentte yaklaşık 25 aydır görev yaptığını hatırlatan ve Uslu'dan övgüyle söz eden Bilkay, "Öncelikle gazetecilerin bayramını kutlarım. İzmir halkından yaptıklarımız için teşekkür beklemiyoruz ancak yapamadıklarımız için halkımızdan özür diliyorum. Hayırlı bir günde (cuma)görevimizi devrediyoruz. İnşallah yeni kardeşimiz bizden daha başarılı olacaktır. Benim vicdanım çok rahat, gerekenleri yaptığımı düşünüyorum" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Sami Uslu ise, "Ali ağabeyimiz görev süresi boyunca başarılı çalışmalar yapmıştır. Ancak kamuda görev değişikikleri olmaktadır. Umarım bizler de bayrağı daha yukarılara taşırız" dedi. Uslu, Bilkay'a Konak meydanı'nda bulunan tarihi İzmir Saat Kulesi'nin maketini hediye etti. Devir teslimin ardından Uslu, Bilkay'ı makam aracının yanına kadar uğurladı.

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ


İzmir'in yeni Emniyet Müdürü Sami Uslu, ilk ziyaretini Vali Mustafa Toprak'a yaptı. Vali Toprak, "Sayın Ali Bilkay'a çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Zor günler geçirdik, hiçbir can kaybının olmaması çok önemli. Kamuda farklı noktalarda çalışmak gibi bir durum var. Bizler 780 bin kilometrekarelik vatan toprağının her karışında görev yapmaya hazırız" diye konuştu. Uslu ile makamından çıkan Vali Toprak, İzmir'deki son operasyonlarla ilgili bir soru üzerine, açıklama yapmayacağını belirtti.

YENİ MÜDÜRÜ KARŞILAMA ÖNCESİ KARLAR TEMİZLENDİ


BOLU Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Polis Başmüfettişi Mustafa Kızılkaya'yı karşılama töreni öncesi, müdürlüğün önündeki karlar temizlendi.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Bolu Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne; Polis Başmüfettişi Mustafa Kızılkaya ise Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Bugün, Bolu Emniyet Müdürlüğü'nde devir teslim töreni düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli şube müdürleri ve emniyet amirleri Mustafa Kızılkaya'yı karşılamak için binanın önüne çıkarken, binanın önünde ise hummalı bir temizlik çalışması başlatıldı. Emniyet Müdürlüğü binası önünde bulunan karlar ve çamurlu alanların temizlenmesi için Bolu Belediyesi'nden bir greyder, bir kepçe ve kamyon getirildi. Ekipler karşılama töreni öncesi Emniyet Müdürlüğü binası önünü temizlemek için seferber oldu. Emniyet müdürü gelmeden temizlik çalışması tamamlandı.

Sabri Durmuşlar meslektaşlarıyla vedalaştı, ardından Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Kızılkaya'yı karşıladı. Çiçeklerle karşılanan Kızılkaya polislerle tek tek tokalaştıktan sonra makamına geçti.


HATAY EMNİYETİ'NDE GÖREV DEĞİŞİMİ

HATAY Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ kente gelerek, merkeze alınan ve aynı zamanda akademiden sıra arkadaşı olan Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'tan görevi devraldı.

Bugün, Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve emniyet personeli tarafından karşılandı. Kılıç'ın Uludağ'a çiçek takdim ettiği karşılamanın ardından eski ve yeni müdürler makama geçti. Kılıç, burada görevini Uludağ'a devretti.

Ali Doğan Uludağ'ın polis akademisinden sıra arkadaşı olduğunu belirten Kılıç, Uludağ'ın Hatay'ın güvenliğini ve emniyetini gayet başarılı şekilde sağlayacağına inandığını söyledi. Uludağ ise Hatay'a atanmaktan mutluluk duyduğunu, görevini en iyi şekilde yapacağını ve Hataylıların güvenlik kaygısı yaşamamaları için çalışacaklarını kaydetti.


ANTALYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE DEVİR TESLİM

ANTALYA'da son kararname ile merkeze alınan eski İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, görevini Cemil Tonbul'a devretti.

Uncalı Hizmet Binası toplantı salonunda gerçekleşen devir teslim töreninde emniyet müdür yardımcıları ve birim amirleri hazır bulundu. Mustafa Sağlam, yerine gelen Tonbul'a, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü forsunu takdim etti.

Törende kısa konuşma yapan Sağlam, "Ülkemizin vitrini olan Antalyamızda içimizdeki heyecanı kaybetmeden hizmet ettiğimiz süre içerisinde gönüllerde iz bırakmaya çalıştık. Sayın Cemil Tonbul'a yeni görevinde başarılar diliyor, Antalya'da görev yapan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Görevi Sağlam'dan devralan Cemil Tonbul da "Antalyamız, ülkemiz adına önemli bir vitrin. Bütün arkadaşlarımızın azami derecede gayret ve emekleri ile daha huzurlu ve güvenli bir Antalya için tüm gücümüzle çalışacağız. Bu onurlu görevi devralırken, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Antalyalılar adına teşekkür ediyor, kendisine bundan sonraki görevinde başarı ve mutluluk temenni ediyorum" diye konuştu.

Mustafa Sağlam'a emniyet binasından ayrılırken kapıya kadar eşlik eden Cemil Tonbul, bugün itibariyle yeni görevine başlamış oldu.


ELAZIĞ EMNİYET MÜDÜRÜ İŞLEK, GÖREVİNE BAŞLADI

EMNİYET Genel Müdürlüğü Polis başmüfetişiyken son kararname ile Elazığ Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Nihat İşlek, Elazığ'a gelerek bugün görevine başladı.

2001 yılında düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın yakın çalışma arkadaşı ve o dönemde Asayiş Şube Müdürlüğü görevini yapan Nihat İşlek, son kararname ile atandığı Elazığ Emniyet Müdürlüğü görevine başladı. İşlek, Düzce Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ayhan Buran'ın yerine Elazığ'ın yeni Emniyet Müdürü oldu.

Aynı gün içinde Ayhan Buran'ı Düzce'ye uğurlayan İl Emniyet Müdürlüğü personeli, yeni Emniyet Müdürü Nihat İşlek'i de törenle karşıladı.

TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜ GÖREVE BAŞLADI


TRABZON Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Polis Başmüfettişi Murat Köksal, görevine başladı.

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Polis Başmüfettişliği'nden Trabzon'a atanan Murat Köksal, Emniyet Müdürlüğü binası önünde törenle karşılandı. Köksal, törenin ardından makam odasına geçerek çalışmalarına başladı. Murat Köksal, 2000-2003 yılları arasında Trabzon'da Asayiş Şube Müdürü, Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürü ve Sürmene İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararname sonrası merkeze alınan Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş da bugün sabah saatlerinde mesai arkadaşlarıyla vedalaştıktan sonra kendisine ait araçla Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldı.

DİYARBAKIR EMNİYET MÜDÜRÜ GÜVEN'İ DUYGULANDIRAN VEDA

SON kararname ile merkeze alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, mesai arkadaşları ve vatandaşlarla vedalaştı. Vatandaşların kendisi ile ilgili olumlu sözleri üzerine duygusal anlar yaşayan Müdür Güven, "Diyarbakır bir sevda oldu yüreğimizde, inşallah o sevdayla yürüyeceğiz. Diyarbakır'a bir kardeşiniz olarak yine geleceğim" dedi.

Merkeze alınan Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, resmi üniformasıyla bu sabah Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gidip, buradaki personelle vedalaştı. Ardından Gazi Caddesi üzerinde yürüyen Güven, burada vatandaşla sohbet edip helallik istedi. Müdür Güven'in gideceğini duyan 60 yaşındaki Enzile adlı kadın, önüne çıkıp ağlayarak, "Ben böyle olacağını beklemiyordum, çok dua ettim yine de gidiyorsun. Babamız gibiydin, kendine iyi bak Allah emanet ol" dedi. Kadının gözyaşları karşısında duygulu anlar yaşayan Recep Güven, "Sen üzülme, Ankara'da da evim var oraya gelirsiniz. Beklerim bacım" dedi.

Cuma namazını Ulu Cami'de kılan Güven, namazın ardından cami önündeki vatandaşlarla çay içerek sohbet etti. Bir vatandaş, "Müdürüm biz senden razıydık, sen de bizden razı oldun inşallah" deyince Güven de, "Ben de sizden razıyım'" dedi. Vatandaşın, "Keşke gitmeseydiniz, sizi çok seviyorduk" demesi üzerine Güven, "Diyarbakır bir sevda oldu yüreğimizde inşallah o sevdayla yürüyeceğiz. Diyarbakır'a yine geleceğim ama emniyet müdürü olarak değil, bir kardeşiniz olarak. Diyarbakır'daki huzuru hep birlikte devlet millet kaynaşmasıyla yaşadık. İnşallah bu huzur devam edecek. Allah sizden de razı olsun" diye konuştu.

Emniyet Müdürü Güven daha sonra alkışlar arasında makam aracına binerek cami önünden ayrıldı.

dha/dea