Emniyet Müdürü Çapkın'dan, ABD'li Sarai Sierra Açıklaması

Emniyet Müdürü Çapkın'dan, ABD'li Sarai Sierra Açıklaması

"Başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin" dedi.

HÜSEYİN ÇAPKIN: ARAŞTIRMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
 
İbrahim YILDIZ / İSTANBUL, (DHA) İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul'da 21 Ocak'ta kaybolan ve dün polis tarafından cesedi bulunan ABD'li Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili olarak, "Başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin ama diğer bilgilere ulaşabilmek için araştırmalarımız devam ediyor" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Prag'a uğurlamak için Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'ne gelen İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın burada açıklamalarda bulundu. ABD'li Sarai Sierra'nın öldürülmesiyle ilgili soruya Çapkın, "Henüz çalışmalar sürüyor. Adli tıp raporu çıkmadı ama kesin olarak başına vurulmak suretiyle öldürüldü. Öbür tarafını çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaşabilmek için biraz çalışmamız gerekiyor" diye cevap verdi.
 
Gazetecilerin, "10'u aşkın kişi gözaltına alındı kişilerle ilgili bilgiler neler" sorusu üzerine Çapkın, "Onlarla ilgili de çalışıyoruz şimdi peşin bir şey söylememiz çok doğru görülmüyor" diye konuştu. Basın mensuplarının, ABD'li fotoğrafçının "İstanbul'da bulunma amacı nedir?" sorusu üzerine Hüseyin Çapkın, "Turist olarak tek başına geziyor." dedi. Sarai Sierra'nın "ajan ya da kurye olduğuna" ilişkin sorularına ise "Öyle bir tespitimiz yok" diye yanıtladı.