Emine Ülker Tarhan'dan Müthiş Atak

Emine Ülker Tarhan'dan Müthiş Atak

EMİNE ÜLKER TARHAN BÜYÜK ATAKTA

Cuma Hikmet

Gezi parkı Direnişi, popüler Sosyal medya sitesi Twitter'de siyasi hareketlenmeleri artırdı. Twitter'de "Hakara makara yapıyorlar" diyen Başbakan Erdoğan'ın hesabı bile direnişin ardından hareketlenmeye başladı. Twitteri kullanan siyaset dünyasında da bir takım hızlı değişiklikler olduğu aşağıda ki tablolardan anlaşılıyor.

ERDOĞAN ATAKTA

Gezi direnişi öncesinde bu tablonun en başında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül vardı. Ancak son bir kaç ayda Başbakan Erdoğan'ın hesabı, % 3bin 731 büyüyerek 1. sıraya yerleşti. Bunda AKP sosyal medya çalışmalarının etkili olduğu muhakkak. AKP Gezi Direnişi ardından, Facebook hesapların da da bir organizasyona girişti. Facebook ta dağınık olan bir çok hesap birleştirilerek, belli başlıklar altında toplandı. Resmi olarak ilgisi açıklanmasa da, "şeriat isteriz" başlıklı bir hesap bu planlamanın ardından on binlerce takipçi arttırdı.

EMİNE ÜLKER TARHAN SÜRPRİZİ

Siyasilerin twitter hesaplarında en büyük sürprizi ise Emine Ülker Tarhan yaptı. Başlangıçta öne çıkan, diğer CHP li siyasetçiler kadar büyüme trendinde olan Emine Ülker Tarhan, son aylarda büyük bir atağa kalkarak, Türk siyasetinin Twitter ünlüleri arasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den sonra 3. sıraya yükseldi. Sosyal medyada büyük bir ilgi gören Tarhan tweetleri takipçi sayısı artışında da kendisini gösterdi. Aşağıda'ki tabloda görüleceği gibi Tarhan, % bin519 kat profilini büyütmüş. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise Gezi Direnişinde söz verip, yan çizmeleri ile büyük bir üne kavuşan! İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun gerisinden gelmekte. Kılıçdaroğlu % 970 büyüme ile listenin 4. sırasını işgal etmekte.



ÖNE ÇIKAN SİYASETÇİLER VE TAKİPÇİ SAYILARI

Twitter'de ilk üüç sırayı devlet protokol listesi belirlemiş gibi. Cumhurbaşkanı, başbakan ve Ana Muhalefet lideri takipçi sayısı olarak ilk sıraları işgal etmişler. Sosyal medya kullanıcı profilinin neyi önemsediğine dair ciddi bir belirti göstergesi gibi bu durum. Ardından malum kimlik geliyor. Melih Gökçek. Gökçek sosyal medyada ki tuhaf çıkışları ile hem sevenlerinin, hemde nefret edenlerin takibini kazanmış görünüyor. Ayrıca melih Gökçek'in sahip olduğu takipçilerin, "yumurta kafa" olarak adlandırılan fake kişilikler olduğuda çok tartışılan bir durum. Ayrıca Gökçek'i takip edenlerin çoğunun sevenler değil nefret edilenler olduğu da çok konuşulan konular arasında.  İşte Takipçi sayılarına göre siyasetçilerin Twitter karnesi.




DİĞER SİYASİLERDE DURUM

Siyasetin takipçi sıralamasında yine en başlarda Emine Ülker Tarhan'ı görüyoruz. Tarhan takipçi sıralamsında bir çok eski CHP li ünlüyü geride bırakmış durumda. CHP'den yine yeni bir isim olan sevilen kadın siyasetçi  Şafak Pavey ise Tarhan'ın ardından sıralamaya giren diğer muhalif milletvekili. Bu tablodan ise muhalif tarafın daha yoğun kullandığı Twitter'de kullanıcılar CHP'de yenilikçi bir tutum içerisinde olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Siyasetçilerin takipçi karnesinin 2. on kişilik listesine ise, muhalefetten BDP lideri Demirtaş'ı, iktidar kanadından ise Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik ve sürpriz olarakta Veysel Eroğlu'nu görüyoruz.