Emine Ülker Tarhan: Panzehir Bulunmuştur Artık

Emine Ülker Tarhan: Panzehir Bulunmuştur Artık

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Kendi halkınıza, 'marijinal, çapulcu, ayyaş' dediniz, kaçıp onları polis terörü ile başbaşa bıraktınız, ölümlere, organ kayıplarına yol açtınız, zulme efendilik yaptınız ya, bu halk bunu hiç unutmayacak. Kaybetti

Tarhan yazılı açıklamasında iktidarın baskı ve keyfi uygulamalarına karşı demokratik tepki verilmesi halinde dünyanın her yerinde yöneticilerin sorumluluğunun, taleplere duyarlı olmak, güvenliği sağlamak, özür dilemek ya da geri adım atmak olduğunu belirtti.

Taksim Gezi Parkı protestoları devam ederken, AK Parti’nin miting kararını, ”Üç beş çapulcu olarak gördükleri göstericilere karşı çaresizliklerini ve korkularını, bir zamanlar Kaddafi ve Saddam’ın denediği medya destekli gösterişli mitinglerle yenmeye çalışacakları anlaşılmaktadır” sözleriyle değerlendiren Tarhan, “Toplumdan gelen barışçıl tepkiyi dinleyip kaygıları gidermek yerine mitinglerle misilleme yapmayı tercih eden Başbakan; artık elinizi bu halkın üzerinden çekin. Bu yaptığınız size oy verenlere de haksızlıktır. Ölümlerden, bir daha göremeyecek genç gözlerden, kırılan kollardan, gaza boğulmuş insanlardan, onca polis şiddetinden sonra meydanlarda kaç kişi topladığınızın ne önemi var? Meydan savaşına mı gidiyorsunuz, ateşe benzin dökmek ne işe yarayacak? Savaşa gider gibi ‘yol ver gidelim Taksim’i ezelim’ sloganları attırmanız kime yarar sağlayacak” dedi. 

“GEÇMİŞ OLA, ARTIK EN ÇOK İSTEDİĞİNİZ ÜÇ ŞEYİ YAPAMAYACAKSINIZ” 

Bu direnişi başlatanın “zulüm” olduğunu ifade eden Tarhan, eylem yapan insanların arkasında siyasipartinin, derneğin, sendikanın olmadığını belirterek Başbakan’a şöyle seslendi: 
“Akıtmak istediğiniz kansa eğer bundan vazgeçin, nefret söyleminden vazgeçin, amacınız halkı halka kırdırmaksa vazgeçin. Siz önce, ölen canların, sönen gözlerin, kırık bacakların, kolların hesabını verin ve kabul edin, kaybettiniz Başbakan. Meydanlara milyonlarca bindirilmiş kıtayı toplasanız da kaybettiniz. Kendi halkınıza, ‘marijinal, çapulcu, ayyaş’ dediniz, kaçıp onları polis terörü ile başbaşa bıraktınız, ölümlere, organ kayıplarına yol açtınız, zulme efendilik yaptınız ya, bu halk bunu hiç unutmayacak. Kaybettiniz Başbakan. Geçmiş ola, artık en çok istediğiniz üç şeyi yapamayacaksınız; kişiye özel bir despot anayasa yapamayacaksınız, savaş çıkartamayacaksınız, başkan olamayacak çekip gideceksiniz Başbakan. Panzehiriniz bulunmuştur artık, o da halkın dayanışmasıdır.”