Emine Erdoğan'dan skandal sözler

Emine Erdoğan'dan skandal sözler

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, yaptığı skandal konuşmasıyla pes dedirtti. Down sendromlu kişilerin "kimseye zararı olmadığını" söyleyen Erdoğan, “Keşke her engelli down sendromlu olsa”

Emine Erdoğan'dan skandal sözler: Keşke her engelli Down sendromlu olsa
Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, yaptığı skandal konuşmasıyla pes dedirtti. Down sendromlu kişilerin "kimseye zararı olmadığını" söyleyen Erdoğan, “Keşke her engelli down sendromlu olsa” dedi.

Emine Erdoğan “Ulaşımda, İletişimde Hayatın İçerisinde Ben de Varım” projesinin “Ailemiz Büyüyor” protokol imza törenine katılırken, burada söylediği sözlerle büyük bir skandala imza attı. Emine Erdoğan şöyle konuştu:


“Doğduğum günden beri down sendromlu bir süt ağabeyim vardı. Adı Hayrettin. Biz ona ‘Leylim’ derdik. Tüm ailemizin maskotuydu. O kadar severdik ki biz onu. O zamanlar down sendromlular için eğitim kurumları, vakıflar yoktu. Hiçbir eğitim almamıştı Leylim. Bizlerin ve ailesinin sevgisiyle büyüdü, o kadar mutluydu ki hepimizi mutlu ederdi. Annesi vefat ettikten sonra hem ablası hem de benim amcamın eşi olan Hayrettin’in ablası kendisine baktı. Başbakan da çok severdi onu. Birkaç sene önce kaybettik kendisini. Onu çok özlüyorum. Sizler çok şanslı ailelersiniz. Keşke bütün engelliler down sendromlu olsalar. Hiç kimseye zararları yok, faydadan başka. Bildiğime göre Allah onlara direkt cennet nasip etmiş. Hangimiz garanti edebiliriz ki cenneti ama onlar sorgusuz sualsiz cennetle müjdelenmişler. Onları sevdiğimiz için Allah bize de nasip eder inşallah.”