Emine Erdoğan'a Abd'de Şok Hediye!

Emine Erdoğan'a Abd'de Şok Hediye!

Türkiye’de Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyareti göklere çıkartılırken, ABD televizyonları Erdoğan’ın açıklamalarını vermedi. Eşine “Diktatörün Pskilojisi” kitabı hediye edildi

Türkiye’de Başbakan Erdoğan’ın ABD ziyareti göklere çıkartılırken, ABD televizyonları Erdoğan’ın açıklamalarını vermedi. ABD basınının Erdoğan’dan nefret ettiği belirtilirken, eşi Emine Erdoğan’a da “Diktatörün Pskilojisi” kitabı hediye edildi.

İktidara yakın basın ile merkez basın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün başlayan ABD gezisinde, Erdoğan’a sadece çok önemli ve devlet başkanlarına uygulanan A tipi protokol uygulanarak karşılandığını, Erdoğan ve Obama görüşmesinin, Beyaz Saray’ın Gül Bahçesi’nde yapıldığını öne çıkararak verdi. Erdoğan ve ABD Başkanı Barrack Obama’nın basın toplantısını bütün haber kanalları naklen verdi. Erdoğan’ın diğer konuşmaları da naklen verildi.

Ancak Beyaz Saray’daki basın toplantısını çok sayıda ABD’li gazeteci de izledi. Birçok ABD televizyon kanalı da basın toplantısını canlı olarak verdi. Ancak ABD’li gazeteciler, Erdoğan’ın görüşmenin bir numaralı maddesi olarak nitelediği Suriye konusunda hiç soru sormadı. ABD’li gazeteciler, ABD Gelir İdaresi’nde (IRS) yaşanan skandala ilişkin sorular sordu. 

Televizyon kanalları da basın toplantısı sırasında Obama’nın açıklamalarını canlı verirken, Erdoğan’ın açıklamaları sırasında canlı yayını kestiler. ABD’nin ünlü haber sitesi Huffington Post da haber kanallarının, Erdoğan’ın açıklamaları sırasında canlı yayını kesmelerine değinerek, “Amerikan kanalları Başbakan Erdoğan’dan nefret ediyor” diye haber yaptı. 

Erdoğan’a ikinci kötü sürpriz ise Emine Erdoğan’ın katıldığı toplantıda yapıldı. Hürriyet’in haberine göre; Georgetown Üniversitesi ve Türkiye İş Kadınları Derneği ortaklığında düzenlenen “Barışın inşası ve gelişmede iş kadınlarının rolü” toplantısına katılarak konuşma yapan Emine Erdoğan’a, İranlı psikoloji profesörü Fathali M. Moghaddam tarafından "Diktatörlüğün Psikolojisi" isimli kitap hediye edildi.