EMİNE ERDOĞAN MAĞDUR

EMİNE ERDOĞAN MAĞDUR

Emine Erdoğan'ın şikayeti üzerine ünlü gazeteciye açılan davada 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Taraf yazarı Mehmet Baransu hakkında neredeyse hergün yeni bir dava açılıyor.
 
Baransu hakkında bu kz de Emine Erdoğan, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala tarafından dava açıldı. Sadece bu üç davada Baransu hakkında toplam 3 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
Emine Erdoğan, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşi Atıf Ala'nın 'hakaret, iftira” , “internet yoluyla kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret ve tehdit” suçlamalarıyla yaptıkları şikâyet üzerine açılan soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, üç ayrı iddianame hazırladı. Hazırlanan üç ayrı iddianamede Baransu hakkında her dava için “1 yıl 3 aydan 6 yıl 4 aya kadar” hapis cezası istendi.
 
EMİNE ERDOĞAN MAĞDUR!
 
Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın şikâyeti üzerine açılan davada, Baransu hakkında şu suçlamalarda bulunuldu;
 
ROTAHABER'in haberine göre; "“http://twitter.com/mehmetbaransu (@mehmetbaransu) adresinden, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi olan müvekkil hakkında, yapılan bir açılış dönemi kastedilerek, "Hayırsever Hırsız, Egemen Bağış, Emine Erdoğan" ibarelerinin paylaşıma gönderilerek, açılışa katılan kişilerin hırsız ve ortakları imasının verilerek, müvekkili hedef alan tahammül edilmesi imkansız, yalan ve iftira ile hakaret suçunun işlendiğinin şikayet edildiği, Şüpheli Mehmet Baransu'nun talimat yoluyla alınan savunmasında; suçun kabul edilmeyerek, ibareler arasında virgül olduğunun, şikayetçinin kastedilmediğinin belirtildiği,
 
Yapılan incelemede; Yazı içeriği ve bütünselliğinde, şikayetçinin kasıt edilerek kaleme alınmış olup, şüpheli tarafından kullanılan ibarelerle belli olaylar yükleme niteliği getirilerek, eleştiri ve tenkit sınırları aşılmak suretiyle, küçük düşürücü değer yargılarında bulunularak kişilik haklarına tecavüz edildiği, yazının hukuka aykırı duruma getirilerek, düşünsel bağın bozularak, düşünce ve düşünce yayma özgürlüğünün dışına çıkılarak haksız isnat ve yargılar ile; İddia olunan nitelemelerle, şikayetçi hakkında adli mercilerce incelemeler açılmasını gerektirebilecek kanıtsız beyanlarda bulunulduğu, Şikayete bağlı olayan iftira eylemiyle birlikte gerçekleşen hakaret suçunun işlendiği…”
 
Atıf Ala'nın şikayeti üzerine hazırlanan iddianamede ise Baransu'ya şu suçlamalar yöneltildi;
 
Rotahaber internet sitesinin haber"Şüpheli tarafından bir örneği ekte arz edilen 03/01/2014 tarihli twit ile 'Efkan Ala'nın kardeşi de hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Gerekçe, yalan diyemedikleri, bilgisayarları sildikleri fişlem belgeleri.' İçeriği daha önceden şüphelinin muhabirlik yaptığı Taraf Gazetesi'nin 16/12/2013 tarihli nüshasının 11'inci sayfasında yer alan ve yine şüpheli Mehmet Baransu tarafından kaleme alınan 'Sosyal demokrat, F tipi, MHP'li, ...görev verilmemeli' başlıklı yazıdaki gerçek dışı iddia tekrar edilerek, müvekkilimizin fişleme yaptığı, bu belgelere yalana denilemediği ve bilgisayarları sildiği iddia edilmiştir.”
 
Savcı Kürşat Kayral ise yöneltilen suçlamalarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı; “Taraf Gazetesinin 16/12/2013 günlü nüshasının 1. ve 9. sayfalarında yayınlanan "Sosyal demokrat F tipi, MHP'li.. Görev verilmemeli" ve "Memurları da Fişlemişler" üst ve alt başlıklı yazılar ile @mehmetbaransu başlıklı "Efkan alanın kardeşi de hakkımda suç duyurusunda bulunmuş. Gerekçe; yalan diyemedikleri, bilgisayarları sildikleri fişleme belgeleri" yazılı twitter yazılarında; Milli Eğitim Bakanlığında Grup Başkanı olarak Memuriyet görevi yapan Atif Ala hakkında yazılar içeriklerinde kullanılan ibarelerle düşünce açıklama özgürlüğünün dışına çıkılarak, haksız isnad ve iddialar içeren sözcüklere yer verilerek, eleştiri ve tenkit sınırlarının aşıldığı, sözlerin içeriğinde geçen tanımlamalarla eleştiri için gerekli bulunmayan değer yargılarında bulunulmasının sövme suçunu oluşturduğu, fikir özgürlüğü ve bu fikirlerin serbestçe söylenmesi ve yayılması kavramının hakaret unsurunu içerisinde taşımasının koruma altında bulunmasının olanaksız olduğu; yazılar içeriklerinde geçen ibarelerin şikâyetçi hakkında adli ve idari soruşturmalar açılabilecek nitelikleri itibariyle iftira eyleminin de gerçekleştiği anlaşılmıştır.”
 
SON DAVAYI BİNALİ YILDIRIM AÇTI
 
AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Baransu hakkında yaptığı suç duyurusu üzerine Baransu hakkında bir dava daha açıldı. İddianamede şöyle denildi;
 
“Mehmet Baransu tarafından, www.twitter.com alan adlı sosyal medya sitesinde yazılan, "Binali Yıldırım'ın neden korktuğunu çok iyi anlıyorum. Hesap sorma vakti çok yakında. Bavulların hesabı dahil herşey" "Binali Yıldırım ilk gün olayın kendisiyle ilgili olmadığın açıkladı. Yalanın belgesi" "Binali Yıldırım'ı cepten aradım. Koruması çıktı. Bakalım dönme cesareti gösterebilecek mi? Neden korktular? Başbakan ve kendisi" mesajlarla hakaret ve tehdit suçlarının işlendiğinin şikâyet edildiği, Yapılan incelemede; Yazılar içeriği ve bütünselliğinde, şikâyetçinin kasıt edilerek kaleme alınmış olup, şüpheli tarafından kullanılan ibarelerle belli olaylar yükleme niteliği getirilerek, eleştiri ve tenkit sınırları aşılmak suretiyle, küçük düşürücü değer yargılarında bulunularak kişilik haklarına tecavüz edildiği, yazının hukuka aykırı duruma getirilerek, düşünsel bağın bozularak, düşünce ve düşünce yayma özgürlüğünün dışına çıkılarak haksız isnat ve yargılar ile tehdit suçunun da işlendiği…”

Kaynak:Haber Kaynağı